Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Üdvözlöm,
A macskám eddig kinti cica volt, most hogy egyke lett így bent tartjuk, és most télen eléggé el kezdett hullani a szőre bent, ez normális vagy mit tudok tenni ellene? Plusz fekete pöttyök vannak a szőrén, főleg a farktövénél. Megfürdettem külső élősködök ellen, meg adtam neki bolha, kullancs elleni cseppet is és nem látom a változást. Mit tudnék tenni ellene?
Köszönettel: egy cica gazdi.

2018.02.14

Állatorvos

A fekete pöttyöket nedvesítse be. Ha vörhenyes lé oldódik ki belőlük, akkor bolhaürülék. nagyon fontos bolhásság esetén a környezet bolhairtása, mert onnan az állat mindig újra visszafertőződik. Alapos porszívózás, textíliák mosása, és ahol lehet, környezeti bolhairtó spray alkalmazása szükséges. Milyen cseppet használt? A bent tartott állatoknak egész évben hullik a szőrük. Rendellenes a szőrhullás akkor, ha szőrhiányos területek alakulnak ki és/vagy a bőrön láthatóak elváltozások. Érdemes lenne megmutatni a cicát állatorvosnak, ha nem bolhaürülék amit a bundájában talált.

Vissza a kérdésekhez