EZ LESZ A KEDVENC APP-OD!

Töltsd le a FRESSNAPF
INGYENES alkalmazását!

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Üdvözlöm!

A máltai selyemkutyám fülében találtam egy kullancsot. Benti kutyusról van szó, tehát a napi kimenőjén szedhette össze, és napi szinten ellenőrzöm a szőrzetét, így biztos rövid ideig volt benne. El tudtam távolítani teljes egészében a kullancsot, viszont ahova befurakodott, az a hely megmaradt, körülötte kb 1 cm piros bőrpír. A kérdésem az lenne, hogy mit lehet ilyen esetben tenni?

2017.09.14

Állatorvos

Fertőtlenítse a területet naponta több alkalommal Betadine oldattal. Ha nagyon piros a terület és láthatóan gyulladt, akkor segíthetnek antibiotikumot tartalmazó kenőcsök (pl.: Baneocin). Ha nem nagy kiterjedésű a terület és javul, akkor magától is elfog múlni a helyi gyulladás.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem