Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Üdvözlöm!A tanácsát szeretném kérni,milyen módon lehet az álvemhességet kikerülni vagy ha már észleljük,akkor enyhíteni a tüneteit egy kutyusnál.Valamint milyen gyógyszerekkel lehet kezelni azt?
Válaszát előre is köszönöm.

2015.02.04

Állatorvos

Ha nem akarnak kölyköket, akkor ivartalaníttassák a kutyát az álvemhesség lezajlása után (tüzelést követő 2 hónap). Ez az állapot nem betegség, ez a ciklus egy meghatározott szakasza, amely egyes kutyáknál tejtermeléssel jár. Ennek az állapotnak a természetben szerepe van, a farkasfalkában csak az alfa nősténynek születnek kölykei, míg a többi szuka, aki nem termékenyült, segít az utódok felnevelésében. Ha a kutya álvemhes, akkor azokat a játékokat, amelyeket maga mellé gyűjt el kell venni, kevesebbet kell dédelgetni a szukát és többet kell mozgatni. Az emlőket lehet állott vizes törölközővel borogatni. Ha a tejtermelés nagy mértékű, akkor létezik gyógyszer annak megszüntetésére (Galastop). Fontos, hogy a kutyát csak az álvemhesség lezajlása után szabad ivartalanítani, az álvemhesség alatt soha nem, mert abban az esetben a tejtermelés fokozódhat és elnyúlhat. Ennek a jelenségnek hormonális okai vannak.

Vissza a kérdésekhez