Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Üdvözlöm!
Az lenne a kérdésem, hogy okozhat e hanyást, hasmenést és levertséget a meleg kutyáknál?
7 hetes kiskutyám péntek estefelé hasmenéssel, majd erős hányással küzdött, levert volt. Elötte utazott autóban kb. 10 percet, lehúzott ablaknál ugyan, de meleg volt. 4-5 óra leforgásával mintha mi sem történt volna, jobban lett, azóta sincs semmi baja. Ma délután (vasárnap) az idősebb kutyám kezdett intenziv hanyásba. Ahogy iszik 5 perc múlva ki is jön. (kicsivel is ez volt). Reggel voltunk kutyasuliban, s mikor jöttünk haza már meleg volt a kocsiba. Mondjuk 3 perc volt az út csak es a suliba sem ugrált, csak néző volt. Nem tudom mi lehet a baj, máskor is utazott sokkal többet is melegben de sose volt baj.
Lehet hogy a meleg viselte meg őket? Lázuk nem volt, viszont nagyon sokat ittak.
Ilyen esetben a hűtésen kívül lehet valamivel segíteni? Mivel lehet a hányást csillapítani?
Vagy lehetséges, hogy nem is a meleg az oka, hanem valami vírus?
Köszönöm szépen a választ!
Tisztelettel: Timea

2018.08.06

Állatorvos

Ha ezek a tünetek elmúlnak, akkor lehet, hogy a nagy meleg volt az oka, de ha nem múlik, el néhány óra alatt, akkor inkább vírusfertőzés lehet a háttérben. Nehéz ezt a távolból megítélni. Nem ehettek a kutyák valami romlott dolgot? Ha a hőség, enyhe hőguta okozta a tüneteket, akkor hűteni kell a kutyát. Lehet mirelit termékeket tenni a tarkójukra, a lágyék tájékra, a mellső lábak közé. Folyamatosan itatni kell az állatokat és állott vizes pokrócokkal is be lehet borítani a testüket. Lehet ventillátort is rájuk irányítani. Ha így jobban lesznek és nem mutatnak súlyosabb tüneteket, akkor ennyi elegendő. Ha a kutyák erősen zihálnak, az orrukból hab jön, látványosan gyengék, nyálzanak, akkor állatorvoshoz kell fordulni és útközben is folyamatosan hűteni kell őket. A drasztikus hűtést (jeges fürdőt, hűtőszekrényt) alkalmazni tilos, mert az állat pusztulását okozhatja.

Vissza a kérdésekhez