Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Üdvözlöm!

Francia buldog kiskutyáról lenne szó.2017.05.12.-én született.
2017.06.23.-án kapott vakcinát: VANGUARD PLUS CPV és ANIPRANTEL
Ahonnan vettük Royal cacin tápot kapott de nem adtak kis csomagot így nem tudtunk neki egyből olyat adni.
Igy azért mehet-e a hasa?
Aztán 2017.08.07.-én vittem el a kötelező orvoshoz aki ezeket adta be:NOBIVAC DHP és NOBIVAC LEPTO VAKCINA és DOGVERM PLUS

Azt mondta ,hogy 2 hétig sehova nem szabad vinni ha letelik a két hét újra oltás és ha azután is letelik két hét veszettségelleni oltást kap+ chip-et.

Mit tegyek a hasmenés ellen?
Tényleg nem szabad kivinni sehova sem?
És milyen oltás szükséges még?

Köszönöm széepn

2017.08.11

Állatorvos

A kiskutya megkapta az első parvovírusos bélgyulladás elleni és az első kombinált oltását és féreghajtót mindkét alkalommal. Mindkét oltást ismételni kell (parvo, kombinált, parvo, kombinált, majd veszettség). Az oltások között két hétnek kell eltelnie. Egyéves koráig a veszettség elleni védőoltást mindenképpen meg kell ismételni (az kötelező). A kombinált oltást is meg szoktuk ismételni fél éves kor körül. Ezeken kívül léteznek más oltóanyagok is, amelyek a kutya életmódja szerint választhatók. Amíg az első négy oltása nincsen meg és az utolsó után nem telik el két hét, addig a kiskutya védettsége nem teljes. Zárt kertekbe mehet játszani, de olyan helyre, ahol sok kutya megfordul nem szabad mennie.

Ha a kölyöknek folyamatosan hasmenése van, akkor vigye orvoshoz. Ajánlott egy bélsárvizsgálat. Ha nem derül ki semmi, akkor tápot kell váltani, mert lehet, hogy abban van valami, amire érzékeny a kölyök. Olyan tápot kell választani, ami érzékeny kölykök számára készült. Beszéljen állatorvosával!

Vissza a kérdésekhez