Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Üdvözlöm!
Három hónapos vizslánk van, aki egy hónapja 5,5 kg volt, majd két hét után 7,5 kg. Az állatorvosunk azt mondta, hogy túl gyors a növekedése, és vegyük vissza a táplálását. Napi háromszor eszik, reggel-este tápot kap, egyelőre több félét kipróbáltunk, szerencsére nem válogat mindent megeszik. Délben főtt rizst kap csirkehusival. Szeretném megkérdezni mennyi az ideális mennyiség, (leginkább a tápból vagy konzervből ) mert nem szeretnénk, ha éhezne, de azt sem, ha sokat kapna ami nem tesz jót a fejlődő szervezetének (izületeinek). Nagyon köszönöm előre is a választ!

2017.08.23

Állatorvos

A kutya most nagyon intenzíven növekszik, ez majd lassulni fog 5 hónapos kora után. Ha a kölyök nem kövér, akkor nem kell nagyon aggódni. A lényeg, hogy inkább kicsit sovány legyen, mint túlsúlyos és csak annyit mozogjon, amennyit magától akar, ne ugráltassák, futtassák. Ne adjanak neki sokféle tápot, hanem egyfélét , de az igazán jó minőségű, felnőttkori méretének megfelelő legyen. A minőségi tápokon van adagolási útmutató, azt az adagot vegyék alapnak. Az ajánlott napi adagot osszák 3 részre. Ha főtt ételt is akarnak adni a kölyöknek, akkor a déli adag helyett adják a házi kosztot. Figyeljék a kutyát. Ha hízik, akkor csökkentsék a mennyiséget az eredeti adag 3/4 részére. Bármikor kétségük van a kutya kondícióját illetően, kérdezzék állatorvosukat.

Vissza a kérdésekhez