Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

ÜDvözlöm!
Igyekezdtem telefonon is elérni önöket nem túl nagy sikerrel. A kiskutyám már 9 éves ,palota pincsi és tegnap ki fakadt a bűzmirigye.Nem is tudtam ,hogy van neki.Az állatorvos nem vehette eddig észre. A feneke mellöl gennyes váladék jött ki eleinte pirosas vér szerű színű volt. Igyekeztem le tisztogatni neki. Nem szeretném ismét orvoshoz vinni.Otthon esetleg én el tudom látni? Miképpen tehetem meg?Köszönettel,Andrea

2017.07.13

Állatorvos

Kedves Andrea! Telefonon csak termékekkel kapcsolatos információt kaphat, állatorvosi tanácsadás csak interneten keresztül van. Az állatorvos tudja, hogy a kutyának van bűzmirigye, de azt csak akkor kell nyomkodni, ha probléma van vele, egyébként békén kell hagyni. A bűzmirigy azért fakadt ki, mert valószínűleg nem ürült rendesen és begyulladt, így a váladék nem tudott normál úton távozni. Valószínűleg ön nem vette észre, hogy a kutyának kellemetlensége van, mert egy gyulladt bűzmirigy elég fájdalmas, feszítő érzés és a kutyák ezt általában jelzik is. Amit lát, az egy bűzmirigy sipoly, ami fertőtlenítőszeres átmosást és szakszerű kinyomást igényel az első napokban. Ezen kívül antibiotikum és gyulladáscsökkentő fájdalomcsillapító is szükséges. A sipolyt addig nyitva kell tartani, amíg gennyes váladék ürül belőle, különben előről kezdődik a probléma. Az nem ér sokat, hogy kívülről törölgeti a területet.  Innentől kezdve a kutya bűzmirigyére fokozott figyelmet kell fordítani. Lehet, hogy rendszeresen üríteni kell majd. Szerintem vigye orvoshoz a kutyát, mert szüksége lesz a segítségére.

Vissza a kérdésekhez