Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Üdvözlöm,
kiskutyámnál keresztszalag szakadást diagnosztizáltak, egy rossz mozdulatra felnyüszített, feltartotta a lábát nem is terhelte. Ekkor kapott fájdalomcsillapítót, melynek hatására 3 óra elteltével ugyanúgy használta a lábát mint az eset előtt. 2 napig még kapott fájdalomcsillapítót, majd elhagytuk ennek már 4 napja, sántaság nincs, fájdalom nincs, a kedve tökéletes, játékos futkározik. A diagnosztizáló orvos feltétlen műtétet javasolt. A kutyust látva én nem vagyok erről meggyőződve. Egy szalagszakadás elmúlhat így ilyen nyomtalanul? Előre is köszönöm a válaszát.

2014.07.07

Állatorvos

Nem, egy szalagszakadás nem múlik el nyomtalanul. Újra meg kell vizsgálni a kutyát, hogy valóban fennáll-e ez a probléma. Éber állapotban sokszor nehéz vizsgálni a kutyákat, mert a fájdalom miatt feszítik az izmaikat, így a keresztezőszalag szakadásra jellemző rendellenes elmozdíthatóság (fióktünet) egyes esetekben nehezen megítélhető.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem