Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Üdvözlöm,
Közel egy éves kandúr macskánk ürít vizeletet és székletet is nem kívánt helyekre, mint például a fürdőkád, kagyló mellé és darab szőnyegek, ami például a wc előtt van vagy az előszobában. Nincs udvarunk, az utcára pedig nem szívesen megy ki. Tervezzük a költözést a következő 2-3 hónapban, de addig is kellene valami megoldás, mert egyre kevésbé tudjuk tolerálni azt, hogy reggel kicserélem az alomját, majd délután haza jövök és az érintetlen, viszont mindenhol máshol meglepetések fogadnak. Egyébként egy nagyon kedves természetű, barátságos macska, párom is szereti, aki egyébként nem macskás típus és nem szeretnénk tőle emiatt megválni. Sajnos fontolóra vettük azt a lehetőséget is, mert babát szeretnénk ebben az évben és ez nem túl higiénikus vagy egészséges nekem vagy esetleg majd a babának.
Az alom mindig tiszta, oda figyelünk rá nagyon egyébként, tanácstalanok vagyunk.
A heréltetés segíthet e ezen a problémán, vagy máshol kell a hibát keresni? Legyen szíves segítsen!
Köszönöm, Alexa

2018.01.04

Állatorvos

Mindenképpen ivartalanítani kellene az állatot, a  nem ivartalanított kandúrok jelentős többsége alkalmatlan a lakásban tartásra a jelölő viselkedés miatt. Jobb lett volna, ha ez már a jelölő viselkedés megjelenése előtt megtörténik az ivartalanítás, vagy legalább rögtön amikor észlelik. Az ivartalanítás után is kell idő, amíg rendeződik a dolog, mert a nemi hormonok nem ürülnek ki azonnal a keringésből.

Vissza a kérdésekhez