Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Üdvözlöm!

Kutyámnál (6 éves amerikai bulldog kan) azt tapasztaltam, hogy a felső ajka bal oldalon nem húzódik fel lihegéskor úgy, mint a jobb oldalon. Állatorvosunk szerint darázs- vagy méhcsípés okozhatta, Milgammát javasolt, amit ma kezd el kapni a kutya. Azt mondta, hogy másfél hét alatt javulásnak kellene látszódnia, amennyiben nem így van, keressem ismét és más kezelés is szükséges lesz. Ha esetleg nem jönne rendbe, akkor szerinte meg kell tanulnia a kutyának egy oldalon rágnia. Jó 20 éve ismerjük az állatorvosunkat és mindig meg voltunk vele elégedve, de ma rá nem jellemző módon nagyon gondterheltnek tűnt mikor arról kérdeztem, hogy lehet-e ebből a dologból komoly baja a kutyának, olyan volt mintha nem akarná megmondani az igazat (talán azért mert tudja, hogy haláleset történt a családban nemrég?). Én viszont szeretem tudni, hogy mire számíthatok, ne derült égből jövő villámcsapásként történjen esetleg valami rossz. Tehát felgyógyulhat ebből a kutya? Ha pedig nem, mire számíthatok?

2016.05.25

Állatorvos

Kedves Gazdi!

Én nem vizsgáltam a kutyát, így nem is tudok érdemi dolgot írni. Ha nagyon aggódik, csináltasson egy vér, vizeletlabort, hogy felmérjék az állat általános státuszát, és kiszűrhetőek legyenek az egyszerűbb betegségek. Ez alapján amit leírt, ez lehet egy egyszerűbb, jóindulatú  méhcsípés, idiopathiás neuritis, stb stb.,de lehet akár lymphoma vagy bármilyen más daganat is. További vizsgálatok (neurológiai kivizsgálás) javasolt a döntéshozatalhoz. Legyen diagnózis és utána lehet prognózist mondani.Üdv

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem