Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Üdvözlöm!Most kaptam egy 7 hetes palotapincsit még nem lett féreghajtózva de jövő héten meg lesz.Nem késő még? Az első féreghajtózás után mikor lehet beadatni az első oltást?Hány oltást kell beadatni ilyen kiskorba és mennyi időközönként?Milyen ételt lehet adni neki?

2017.10.31

Állatorvos

Az első féreghajtást 2 hetes korban kell elvégezni, majd két hetente kell ismételni 12 hetes korig, majd elegendő 3-4 havonta (évente 1x kötelező). Ha nem kezdődött időben a féreghajtási program, akkor minél előbb kezelni kell az állatot, ilyen értelemben soha nem késő. Az oltási sor 6-8 hetes korban kezdődik, két hetente kap vakcinát a kölyök. Az egyik protokoll: parvovírusos bélgyulladás, kombinált, parvo, kombinált, veszettség-ezek követik egymást két hetente. Az első évben kötelező 2 alkalommal veszettség elleni védőoltást adni a kiskutyának. Fél éves kor körül szoktak még egy kombinált ismétlőt adni. Vannak más oltások is, ezekről kérje állatorvosa véleményét. Ezek szükségessége főleg a kutya életmódjától függ.

Vissza a kérdésekhez