Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Üdvözlöm!
Néhány napja találtam az út szélén egy pici cicát. Alig múlt 2 hetes. Befogadtam, mert az utcánkban senkinek nincsenek kölyök cicák. Vettem neki tápszert és cumisüveget. Naponta négyszer eszik. Ilyenkor 6-8 ml tápszert eszik meg. Elég neki ez a mennyiség? Evés után mindig megmasszirozom a hasát. Keveset járkál, volt már széklete többször is, pisil is minden alkalommal ha kiveszem a dobozából. A szemét is megtörölgetem kamillás vattakoronggal mert váladékozik neki. Jól csinálom a dolgokat igy vele? Szeretném ha nagyra nőne. Önnek van esetleg valami javaslata, hogy mit tehetek még érte?

2018.06.28

Állatorvos

Ilyen kicsi cicát még 3-4 óránként kell etetni éjjel-nappal. A táplálék mennyisége kb. megfelelő. Az a lényeg, hogy kb. addig kell etetni a kölyköt, amig mohón eszik, de az nem jó, ha nagyon feszesen telt a gyomor. Szerencsés, ha naponta legalább egyszer kakil a kölyök. Nagyon fontos, hogy a tápszert mindig langyosan adja. Ha a szeme váladékozik és a kamillás törölgetés hatására nem gyógyul 2-3 nap alatt, akkor vigye őt orvoshoz.

Vissza a kérdésekhez