Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Üdvözlöm!

Nekem Magyar vizsla kutyusom van. 10 éves már, soha nem volt hála istennek eddig semmi panaszom, hogy beteg lett volna. Egy másfél hete óriásira nőtt a pocakja. Elvittük egy állat klinikára,kivizsgálták, ultrahang vérvétel. Kapott injekciósan vízhajtót és további gyógyszereket( vízhajtó tablettaban,és ugy nevezett Spiron gyógyszert a májára, de kapott még vitamint is és májregenerálót) Úgy tünt hogy javulni kezdett a kutya, aztán egy pár nap múlva szintén alig volt étvágya,kedvetlen és a hasa még mindig tele volt vízzel… szinten elvittük a klinikára vettek egy kontroll vérvételt,azt mondták,hogy javult az állapota, de azt mondják az orvosok, hogy valahol a kutya veszíti a fehérjét es a szervezet vízzel pótolja, még mindig hatalmas mennyiségű víz van a kuytában és hiába kap vízhajtót.. májbetegséget állapítottak meg nála. Kedve az van, de néha úgy érzem,hogy elfárad már a nagy hasát cipelni, és természetesen azért a víz is szorítja.. azt mondták hogy szinhidrátban gazdagon kell etetni, szerintem, meg hízott is azért és ez által még nagyobb a pocakja..kapott a szívrére is gyógyszert (gondolom azert mert kapkod a levegő után, és majdnem kiúgrik a kis szíve ) nem tudom mit tegyek.. hogy tehetem neki elviselhetőbbé ? nagyon rossz így látni …mit javasol?

Köszönöm a válaszát előre is!

2016.02.29

Állatorvos

Sajnos a májbetegség komoly dolog, beszéljen őszintén a kezelő állatorvossal, hogy milyennek látja a betegség kórjóslatát, lefolyását. Sajnos az estek többségében a májdiétán, a máj működését támogató gyógyszereken és táplálékkiegészítőkön, vízhajtókon, egyes estekben szteroidokon kívül nincs más lehetőség a kezelésre.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem