Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Üdvözlöm!Nekem van egy németjuhász keverék lány kutyusom és volt időszak amikor csak konzervet evett és folyamatosan rágcsálta a lábát és volt amikor elevenre rágta.Erre azt mondta az állat orvos hogy allergiás a konzervben lévő tartósítóra.Azóta tápot eszik meg természetesen főtt ételt is kap de még mindig tapasztalom azt hogy rágcsálja a lábát.Ilyen esetben mit tehetnék?
Régebben volt neki bolha ekcémája is,és kapott rá injekciót mert a hátán nagy foltban kirágta a szőrét és rá pár hónapra ismét előjött neki de akkor a combjának belső részén jelentkezett és eleven volt ott a bőre.Mit tudna erre javasolni amivel ez a probléma orvosolható pl.: kenőcs vagy valami más?
Még annyit szeretnék hogy a bolhák ellen mit tudna javasolni ami hatásos?
Előre is köszönöm válaszát!

2014.10.16

Állatorvos

Az ilyen tüneteket valóban általában allergia okozza. Ha a táplálékkal van gond, akkor a túlérzékenységi reakció az egyik táplálékösszetvővel szemben alakul ki. Számos olyan táp létezik, amit érzékeny kutyák számára gyártottak (pl.: PetBalance Medica táplálékallergia kezelésére, Royal Canin sensitivity control, Hill’s z/d). Mindenképpen olyan tápot válasszon, amelynek összetevői között nem szerepel olyan, amit a kutya korábban fogyasztott (hiszen nem tudjuk, hogy mire érzékeny). Biztosat sajnos csak allergiateszt elvégzése után lehetne mondani, anélkül csak próbálkozni lehet. Fontos, hogy a diétás táp mellé ne kapjon semmi mást (nasit se!). Ha a bolhanyálra biztosan allergiás a kutya, és akár csak egy bolha is van benne, akkor tünetei lesznek. Ilyenkor fontos, hogy olyan bolhairtót használjunk, ami gyorsan hat (ilyen például a Duowin csepp). Nagyon fontos, hogy a kutyát mindig bolhamentesen tartsuk, mert egyébként tünetei lesznek. A környezeti bolhairtás is alapvető fontosságú, mert onnan a kutya mindig visszafertőződhet. Minden krém csak a tüneti kezelés során nyújt segítséget, a legfontosabb az lenne, hogy kiderüljön mi okozza a problémát, mert annak kiiktatásával a tünetek akár meg is szűnhetnek. Sajnos sok esetben előfordul, hogy egy állat egyszerre több dologra is érzékeny.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem