Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Üdvözlöm!

Sajnos, tegnap este a 10 éves magyar vizsla kutyusommal el vesztettük a küzdelmet. Biopsziára volt tegnap este időpontunk,de olyan szinten fel volt puffadt a kutyus már, az orvosok is csak csodálkoztak. Az ultrahang azt mutatta, hogy a mája is már elmozdult a helyéről a sok víztől, a kicsi szíve össze vissza kalimpált. Mintát vettek a hasában lévő vízből, és vörhenyes volt. Közölték,hogy muszáj megműteni a kutyust, rizikós a sok víz miatt és a szíve miatt, de ha túl éli csak nyerhetünk. Sajnos, nem így lett. Szeretett kis kedvencünk szíve feladta a harcot,és nem ébred fel többet. Az orvos azt mondta, hogy az élettel nem össze egyeztethetetlenvolt a mája,szinte épp része nem volt a májának, és a lépels problémás volt már neki. Nem tudták volna sehogy sem megmenteni, hiába élesztették volna újra. Valószínűleg májzsugorodása volt, és a legelején se tehettünk volna semmit.
Senkinek nem kívánom ezt az érzést amit most érzek, azt az űrt amit nélküle érzek!

Mitől alakulhat ki ez a májzsugorodás ki a kutyáknál?

2016.04.02

Állatorvos

Nagyon sajnálom, hogy így alakult.

Látatlanban , a leletei ismerete nélkül nem tudok mit mondani, a kezelőorvosa biztosan részletesebb felvilágosítást tudna adni az adott helyzetben mitől alakulhatott ki a probléma.

Általánosságban elmondható, hogy rengeteg tényező van ami  a májat károsítani tudja; Különböző gyógyszerek, vírusok, baktériumok, egysejtű paraziták, méreganyagok, penészgombák stb stb.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem