Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Üdvözlöm!

Szuka kutya ivartalanításával kapcsolatban lenne kérdésem .Többen ajánlották a laparoszkópos műtétet ,mivel az kevésbé drasztikus műtét és hamarabb is felépül a kutya.Viszont azt olvastam erről ,hogy itt csak a kutya petefészkeit távolítják el.Az lenne a kérdésem ,hogy ivartalanításkor nem az a jobb amikor a méhet is eltávolítják? Elég csak a petefészkeket? Utána nem lehet gond a kutyával ha a méhe bent marad?A másik kérdésem még az lenne ,hogy 11 hónapos a szuka goldenem és még nem tüzelt.Ez probléma lehet vagy a méretéből adódóan nála ez még normális hogy nem tüzelt. Köszönöm szépen a válaszát!

2016.09.26

Állatorvos

Kedves Gazdi!

Egy 11 hónapos goldennél teljesen normális , hogy még nem tüzelt, emiatt nem kell aggódnia. Ha ivartalanítás során a petefészkek épen, teljes egészen el vannak távolítva, és nincs semmilyen kóros reakció a méhen, akkor nem okoz gondot, ha a méhet helyben hagyják, normál hasi műtéteknél, ha egészséges a kutya ezt a műtéti technikát szoktuk alkalmazni. A laparoszkópos műtétnek is megvannak a maga előnyei és hátrányai. Gazdinak és a műtétet végző állatorvosnak kell eldönteni, hogy mi mellett döntenek végül.

Sok sikert!

Üdv

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem