Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Üdvözlöm!
Tàjékoztatàst szeretnék kérni ivartalanítàssal kapcsolatban. Van egy 3 éves és egy 1 éves nőstény cicànk. Ilyen korban mennyire lenne kockàzatos az ivartalanítàs? És mennyire vàltozna meg a cicàk viselkedése? Valamint van még egy 4 hónapos hím kiscicànk őt mikortól lehetne ivartalítani?
Köszönettel, Alexa

2016.07.18

Állatorvos

Kedves Alexa!

Ha a cicák teljesen egészségesek, akkor az altatási kockázat minimális. Macskáknál pláne csak előnyét tudom elmondani az ivartalanításnak, és a nőstény cicák a legjobb korban vannak hozzá. Nem nagy műtét,megfelelő fájdalomcsillapítás mellett másnap már észre se fogják venni a viselkedésükön, hogy műtötték őket. A természetük változására biztosat nem tudok mondani, mert a cicák mindegyike egyéniség. Van aki semmit nem változik, van aki bújósabb lesz, ez nagyon változó. A súlyukra kell majd odafigyelni a műtétet követően. A kandúr cicával talán még pár hónapot várnék, 2 kg-os súlyt és fél éves kort szeretjük ha elérik a cicák a biztonságos altatás érdekében.

Remélem tudtam segíteni, üdv

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem