Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Üdvözlöm!
Van egy 2 éves goldenem. Szuka,nincs ivartalanítva. Kiderült,hogy örökletes gombás bőrfertőzése van. Folyamatosak az állatorvosi konzultációk(havonta). Nizoralt használunk fürdetésre,vitaminok és minden egyéb.
Mostanában már az atkás fül és a bűzmirigy begyulladása is megtörtént,amire már kapja a kezelést.
A kérdésem,hogy mennyire függ össze a bőrgomba,fülatka és bűzmirigy begyulladása? Mennyire igaz az,hogy a kórokozó és a petefészek kapcsolatban állnak egymással,így hogy örökletes?
Másrészről,hallottam egyfajta gyógyszeres kezelésről bőrgomba esetén,de a toxikus mellékhatásokat senki nem ismerteti velem,mit is jelent ez pontosan?
Mi lenne Ön szerint a legjobb megoldás,hogy egészséges legyen a kutyusom? Mit tudnék még tenni annak érdekében,hogy jobban legyen?
Vagy a bőrgomba elmúlása nem is lehetséges így hogy örökletes?
Nem igazán tudom mit tehetnék még érte. Az állatorvosunk türelemre és kitartásra int,hosszú folyamatnak mondja. Én felgyorsítanám a gyógyulását ha tudnám hogyan….

Válaszát előre is nagyon köszönöm!
Noémi

2015.08.25

Állatorvos

Így, a leletek nélkül nehezen tudom megítélni a helyzetet. Nem derül ki, hogy történt-e bőrkaparék vizsgálat vagy bőrbiopszia ami alapján tudjuk, hogy pontosan milyen típusú gombával állunk szemben. A gombás fertőzés önmagában nem szokott örökletes lenni. A fülrüh, egy parazita, amit egy másik kutyától vagy macskától kapott, ez nem függ össze a gombás fertőzéssel és a bűzmirigy gyulladásnak sem valószínű, hogy köze van ehhez. Az allergia gyanúja nem merült fel, annak bizonyítottan van örökletes alapja is? Gyakori, hogy az allergiától legyengült bőrön telepednek meg a kórokozók. Ilyenkor egyszerre kell a kórokozók ellen is küzdeni és az allergiát is gyógykezelni. Vannak ivari hormonok által befolyásolt bőrgyógyászati kórképek is. Érdemes lenne elvinni a kutyát egy bőrgyógyászati szakrendelésre is az összes eddigi leletével és a gyógyszereinek , listájával együtt. Nagyon jó bőrgyógyász például Dr. Tarpataki Noémi.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem