Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Üdvözlöm!
Van egy allergia gyanús házi cicám. Az állatorvos ha táplálkozást javasolt neki, mert legvalószínűbben ételallergia lehet (van 4 másik cicám is, akiktől igencsak nehéz lenne ezt megoldanom.) Célszerűnek érzem kideríteni,h pontosabban mire allergiás. Találtam egy vérvizsgálatos tesztet kb 30e Ft-ért, amiből kideríthetik a cica allergiáit. Érdeklődnék, hogy Önnek mi a véleménye erről a tesztről. Érdemes lehet ezt elvégeztetni? Előre is köszönöm a választ!

Tisztelettel: Heedy

2015.11.08

Állatorvos

A vértesztek valóban nagyon hasznosak, de táplálékallergia tekintetében kevésbé megbízhatóak, mint az inhalációs allergének esetében. Én azt javaslom, hogy diétával zárjuk ki a táplálékallergiát és ha az nem vezet eredményre, akkor végeztesse el a vértesztet. Tudom, hogy a diéta problémás egy sokmacskás háztartásban, de ha azt a módot választja, hogy olyan táplálékot kínál, amelynek összetevőivel korábban nem találkozott a cica, akkor akár a többi állattal is etetheti azt. A diéta sikerének elbírálásához legalább 6-8 hét kell, ezalatt csak a választott tápot kaphatja és ivóvizet. Sajnos ezt a többi cicának is be kell tartania, de ennél nagyobb bajuk ne legyen. A lassú javulás az első 3-4 hétben várható, ha ezalatt nincs változás, akkor vagy a diéta nem jó, vagy nem táplálékallergiáról van szó. Ha nincs a cicák előtt egész nap táplálék, ami egyébként nem is igényük, akkor némi szervezéssel és odafigyeléssel a szeparált etetés is megoldható naponta kétszer.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem