Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Üdvözlöm!
Van egy 11hónapos fiú Bichon Havanese kiskutyánk. Lakásban tartjuk, pelenkára lett szoktatva. Mivel mostanába arra szokott rá, hogy a falra pisil ( a pelenka a falnál van ), teljes mértékben megszeretnénk szüntetni a benti pisilést, kakilást, és jo lenne ha csak kint végezné a dolgát. Milyen módszerrel szoktassuk le a pelenkáról?
( Lent ha sétálunk rengeteget pisil, de kakálni nem szokott)
Ha egy nap többször visszük le, akkor is pisil a pelusra és a falra is, pedig mindig lefertőtlenítem a helyet.
A segítségét szeretném kérni.

2017.09.05

Állatorvos

Először is kell egy olyan időszak, amikor ráérnek több napon át. Akkor el kellene tenni a pelust. Kezdjenek el rendszeres időközönként sétálni naponta legalább négyszer. Természetesen nem kell minden sétának egyforma hosszúnak lennie. Amikor lent végzi a dolgát, akkor nagy dicséret jár és jutalomfalat. Tanítsák neki a “Pisiljél! Kakiljál!” vezényszavakat. Figyeljék meg, hogy mikor végzi a dolgát (felkelés után, játék után, evés után stb. ) ilyenkor mindig nagyon figyeljenek. Ha keresi a helyet, hogy hová pisiljen, esetleg a pelenka helye felé megy, akkor rögtön vigyék ki. Ha a lakásban kezd pisilni, akkor határozottan szóljanak rá, esetleg tapsoljanak egyet, miközben kimondják a tiltást és lehetőleg hagyja félbe az ürítést. Kapják ölbe ilyenkor és rögtön vigyék ki. Ha kint sikerül, akkor nagy dicséret, jutalom. Legyenek következetesek, türelmesek, de soha ne bántsák a kutyát, ha bent sikerül elvégeznie a dolgát. Utólag semmit sem ér a szidás, csak akkor, ha tettenérik őt.

Vissza a kérdésekhez