Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Üdvözlöm!
Van egy Havanese jellegű kutyusom, múlt héten töltötte be a 8 hónapos kort. Az utóbbi 1-1,5 hónapban észrevettem, hogy borzalmasan csámpásak lettek a mellső lábai. A mancsai kifele tekerednek, a lábszárai pedig befele dőlnek (http://www.erashavanasilkdogs.com/rescuepup2.jpg ehhez hasonlóan bár ennyire még nem vészes a helyzet). A 4-5 hónappal ezelőtti képein még egyenes volt mindkét lába. Az lenne a kérdésem, hogy ezt a folyamatot vissza lehet-e fordítani valahogy? Nagyon aranyos, amikor “Chaplin-esen” pózol, de mégis eléggé zavaró számomra, hogy ilyen csámpás -bár ettől nem szeretem őt kevésbé-.
Válaszát előre is nagyon köszönöm!

2012.12.19

Állatorvos
Azt javaslom, hogy feltétlenül keressen fel egy ortopédiában járatos szakorvost (pl.: SZIE Állatorvostudományi Kar, Sebészet Tanszék, Dr. Diószegi Zoltán). A helyzetet csak korrekt röntgen felvétel alapján lehet elbírálni. Lehet, hogy a kutya örökölte ezt a lábállást, de az is lehet, hogy az egyik csontjának növekedési zónája sérült. Fiatal korban (növekedési időszakban) ha az alkar két csontja közül az egyiknek sérül a növekedési zónája, akkor az megáll a növekedésben,míg a másik tovább növekszik, így a láb elgörbül. Ez ellen a lehetőség ellen szól az, hogy a trauma ritkán érinti mindkét végtagot. Nagyon fontos, hogy mielőbb lássa szakember a kiskutyát, mert ha növekedési zavarról van szó, akkor hamar meg tervezni a szükséges lépéseket, amelyek ebben az esetben akár komoly csontsebészeti korrekciós műtétek is lehetnek. Ha "csupán" arról van szó, hogy Chaplin lábakat örökölt és az állat vidám, fájdalommentes, akkor valóban így kell szeretni és elfogadni Őt. A görbe lábacskákra vigyázni kell, mert terhelésük rendellenes. Hasznos zöldkagyló kivonatok alkalmazása már a növekedési időszakban is.
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem