Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Üdvözlöm!
Van egy 4 éves ivartalanitott kandúr cicám,akinél sajnos 1 éve húgykövességben szenved.A Metazid nevű tablettával van szinten tartva az állapota,tünetmentes amióta ezt kapja.Természetesen a táplálkozását is teljesen átalakitottuk,speciális tápot kap,a nedves eledelbe pedig beleteszem neki a Metazidot.
Az állatorvosunk azt mondta,hogy a húgykövesség kiújulhat akkor,ha valamilyen változás,megrázkódtatás éri a cicát,lehet ez akár egy költözés ,új háziállat. Viszont Én pont hogy szeretnék neki egy társat,egy másik cicát terveznénk befogadni.Mennyire tartja jó ötletnek?Valóban újra megbetegedhet a cicám ha pl.másik cica érkezik a családba?!

Előre is nagyon köszönöm válaszát! P

2014.09.30

Állatorvos

A cicák a stresszre sok esetben valóban húgyúti tünetekkel válaszolnak. Egy új állat érkezése mindenképpen stressz. Sajnos nem lehet megjósolni, hogy milyen következménye lesz annak, ha új cicát fogad be, mert ez a már meglévő cica jellemétől függ. Sok macska nem igazán társas lény és védi a területét, mások könnyebben barátkoznak. Önnek kell eldöntenie, hogy megpróbál-e befogadni egy másik cicát, de én úgy gondolom, hogy mindig a már meglévő állat érdekei élveznek elsőbbséget. Én mindenképpen azt javaslom, hogy abban az esetben, ha megpróbálkozik egy új cica befogadásával, mindenképpen találjon megoldást arra a helyzetre is, ha esetleg nem sikerül az összeszoktatás.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem