Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Üdv!Van egy lakásban tartott,nemrég ivartalanított,nagy étvágyú 7 hónapos kandúrom.Az lenne a kérdésem,hogy hányszor és mennyi eledelt adjak neki,hogy ne hízzon el?Szárazeledelt és konzervet is kap.

2012.02.19

Állatorvos
Naponta két etetés elég egy 7 hónapos cicának. Az étel mennyisége függ a táp minőségétől, típusától. Minden táp csomagolásán fel van tüntetve az ajánlott napi adag a cica életkorának figyelembevételével. Irányadóként ezt az ajánlást kell használni. Mivel minden állat más, ezért ezektől az ajánlásoktól kisebb mértékben el lehet térni. Figyelje az állat kondícióját, ha hízik, akkor csökkentse az étel mennyiségét, ha fogy, akkor pedig növelje. Egy éves kora felett választhat olyan tápot is, amelyet kifejezetten ivartalanított kandúrok számára fejlesztettek ki (pl.: Royal Canine Neutered Young Male). Ezek a tápok azon túl, hogy segítenek megelőzni az elhízást, a húgykövesség kialakulásának esélyét is csökkentik.
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem