Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Új év, új én, a legfontosabb gazdi fogadalmak

2017. január 03.

Új év, új én, a legfontosabb gazdi fogadalmak

Ha új év, akkor új fogadalmak. Amikor átértékeljük az előző évet, és pozitív változásokat tervezünk a jövőre nézve, akkor ne feledkezzünk meg háziállatainkról sem. A legfontosabb gazdi fogadalmak közül biztosan mindenki talál néhány olyat, amit bizony érdemes lenne betartania.

  1. Sétáljunk többet az ebbel

A rohanó világban egyre kevesebb időnk jut kedvenceinkre, és amennyire csak lehet, sokszor megpróbáljuk lerövidíteni a sétákat, és vannak olyan napok, amikor legszívesebben ki sem mozdulnánk. Pedig a gyaloglás mindkét fél egészségére nézve hasznos, segít a fittség megőrzésében, és erősíti a kutya és gazdája közötti kapcsolatot is.

  1. Legyünk aktívabbak a konyhában

Kifejezetten egészséges és pénztárcakímélő megoldás, ha többször főzünk mi magunk valami finomságot az ebnek. Persze sokkal könnyebb leemelni a polcról a konzervet vagy megrendelni valamilyen applikáció segítségével, de néha javasolt időt szánni az ízletes és 100%-ban természetes ételek elkészítésére.

  1. Több közös élményt és kalandot

A megszokott sétaútvonal egy idő után már unalmassá válhat. Érdemes kutyusunkkal együtt felfedezni a város többi részét, esetleg kirándulásokat szervezni a közeli erdőkbe, és megismerni eddig még sosem látott helyeket is.

  1. Kevesebb okostelefonozás, több összebújás

Az interneten való szörfözés és az állandó chatelés nagyon sok időt elrabol a mindennapjainkból. Bundás barátunk biztosan meghálálja, ha a telefon nyomkodása helyett kicsit inkább összebújunk vele.

  1. Kutyabarát munkahely felkutatása

Ha épp új állásra pályázunk, akkor érdemes lehet olyan helyet keresni, ahova bevihetjük négylábúnkat is. Tanulmányok bizonyítják, hogy azoknak, akik együtt dolgozhatnak a kutyájukkal, jobb a munkamoráljuk, és sokkal boldogabb, valamint egészségesebb munkaerőt biztosítanak a cég számára.

  1. Tanítsunk új trükköket

Akár idős a kutyusunk, akár fiatal, új trükkök megtanítására sosincs késő, legfeljebb sok türelemre és gyakorlásra lesz szükség. Háziállatunk biztosan örül majd a közösen eltöltött időnek és a jutalmaknak, amiket akkor kap, amikor sikeresen hajtotta végre a kért feladatot.

  1. Több szőrápolás

A szőrprobléma nem csak a gazdi számára kellemetlen, hiszen az eb sem érzi jól magát a gondozatlan, esetleg viszkető bundában. Szánjunk több időt a fésülésre, így nem csak kevesebb elhullott szőrrel találkozunk majd a ruhánkon vagy a kanapén, hanem kutyusunk komfortérzete is megnövekszik.

  1. Alakítsunk ki egészségesebb étrendet

Az egészségtelen falatok sokszor a négylábúak számára is ízletesebbek, de érdemes inkább az egészséges táplálkozásra összpontosítani. Kezdetben drágábbnak tűnhet, ám sokkal könnyebb a minőségi eledelekkel megelőzni a betegségek kialakulását, így orvosi kezelésekre viszont kevesebbet kell majd költenünk.

Az újév lehetősét ad rá, hogy sokkal jobb gazdik legyünk, mint tavaly. Használjuk ezt ki, vigyázzunk kutyánk egészségére és persze a sajátunkra is. Élvezzük ki minden percét a közösen eltöltött időnek.

 

Forrás: popsugar.com