Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Újévi fogadalmak kisállatgazdiknak

2015. január 04.

Újévi fogadalmak kisállatgazdiknak

Az újesztendőt mindig új reményekkel, hatalmas lendülettel, és persze a legtöbben fogadalmakkal várjuk. Ezek többsége január első néhány hete után semmissé válik, ám ha olyasmiket fogadunk meg, amik könnyebben tarthatók, nem csak boldogabbak, hanem elégedettek is leszünk. Íme, egy rövid lista, kifejezetten gazdik részére.

Az újévi fogadalom nem kell, hogy csak rólunk szóljon. Bevonhatjuk családunkat, ismerőseinket, sőt akár házi állatainkat is! Így talán betartani is könnyebb lesz, ha nem csak nekünk fontos, hanem másnak is.

Több közös kaland

A kutyás gazdik nyugodtan megfogadhatják, hogy 2015-ben még több izgalmas kirándulásra, nyaralásra viszik magukkal négylábúikat. Az élmények többségéhez nem is kell különösebb tervezés, elég, ha egy kicsit megfűszerezzük a hétköznapi sétákat, például egy-egy új útvonal felfedezésével vagy hétvégi túrákkal. Ez a fogadalom ráadásul nem csak kedvencünk hangulatára, hanem a mi egészségünkre is jó hatással lesz!

Rendszeres torna, kisállatoknak

Minden négylábú szeret játszani, függetlenül attól, hogy fiatal vagy idős állatról van szó. Tegyünk kedvükre, és szánjunk elég időt a közös mókára! A cicákkal naponta legalább 10 percet játsszunk – akár egy új játékkal, vagy valami régi kedvenccel, a lényeg, hogy stimuláljuk elméjüket és ösztönözhetjük a lustaságokat egy kis testmozgásra.

http://www.fressnapf.hu/botos_cicajatek_tollboa/

A kutyákkal kicsivel többet, napi fél órát legalább játsszunk a sétákon kívül, persze ezt az időtartamot befolyásolhatja állatunk kora és fizikai állapota.

http://www.fressnapf.hu/ao-kutyajatek-zsinoros-9-cm/

Nincs több dundi négylábú

Az elhízás sajnos sok kutyát és macskát fenyeget, különösen akkor, ha keveset ugrándoznak, szaladgálnak. A sok-sok finom falattól persze ne fosszuk meg őket, de idén inkább cseréljük le a megszokott eledelüket diétás változatra.

http://www.fressnapf.hu/petbalance_medica_elhizas_elleni_szaraztap_kutyaknak_2kg/

A jutalomfalatok között is találunk elhízott állatoknak valót, így kedvencünknek arról se kell lemondania a fogyókúra idejére sem.

http://www.fressnapf.hu/pbm_sulycsokkento_dietas_snack_kutyaknak/

Még több gondoskodás

Fontos, hogy kisállatainkra mindig elegendő figyelmet fordítsunk, akkor is, amikor épp nincs kedvünk hozzá. Egy gazdinak nagy a felelőssége abban, hogy kedvence egészséges maradjon, és ehhez bizony rendszeres odafigyelés szükséges. Ne halogassuk a karomvágást, a fésülést, a fogápolást és az állatorvos felkeresését sem!

http://www.fressnapf.hu/aljszor-fesu-hosszu-szorre/

http://www.fressnapf.hu/karomvago-ollo/

Források: langleyanimalclinic.ca / arlboston.org