Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Újra úton, 5+1 tipp kutyával utazóknak

2016. június 11.

Újra úton, 5+1 tipp kutyával utazóknak

Egyre jellemzőbb a kutyatulajdonosok körében, hogy kedvenceiket is magukkal viszik az utazásra, hiszen ők is családtagnak számítanak. Ma már több szálloda és strand is kutyabarát, így viszonylag könnyedén kivitelezhető az állatos nyaralás.

Azonban vannak esetek, amikor jobb, ha inkább otthon hagyjuk négylábúnkat. Ha az eb beteg, sérült, esetleg vemhes, akkor egy utazás nagyon megterhelő lehet a számára. Ezekben az esetekben azonban ne hagyjuk hosszú időre kedvencünket egyedül. Amennyiben több napig nem leszünk otthon, a legjobb, ha megkérünk egy rokont vagy közeli barátot, hogy jöjjön át hozzánk többször is megnézni, hogy minden rendben van-e, illetve etesse, itassa meg kutyusunkat, és ha ideje engedi, játsszon is vele egy kicsit. Lakásban tartott kutya esetén a legszerencsésebb, ha valaki nálunk is tud aludni.

Ha úgy döntöttünk, hogy magunkkal visszük négylábúnkat is, az utazás megkezdése előtt már hetekkel érdemes foglalkozni az előkészületekkel, hogy lehetőleg semmi ne érjen minket váratlanul, és mindenki végig jól érezze magát. Néhány tanács az élményszerzés előtt:

  1. A cél a megfelelő úti cél

Először is mindenképp ellenőrizzük le, hogy a kiválasztott szállodában szívesen látják-e a kutyusokat, és biztosan magunkkal vihetjük-e. A méretre is kérdezzünk rá, sajnos számos helyen csak kistestű kutyákat fogadnak. Készüljünk fel, hogy ez sokszor felárral jár. Ha külföldre utazunk, akkor annak is utána kell járnunk, hogy milyen papírok szükségesek az eb esetében a határátlépéskor. Külföldre utazásnál kisállatútlevél, belföldi utazásnál oltási könyv mindig legyen nálunk, és szükség lehet orvosi igazolásra is, hogy állatunk egészséges. A beültetett microchip pedig kötelező.

  1. Írjunk listát!

Érdemes listát írnunk azokról a dolgokról, amelyeket kifejezetten az eb miatt kell magunkkal vinnünk. Hivatalos papírjain túl, a kocsiban a helye az etetőjének és itatójának, fekhelyének, kedvenc játékának, eledelének és persze nagy adag ürülékzacskónak is. Előfordulhat, hogy nem mindenhol kapható az a fajta táp, amit már kedvencünk szervezete megszokott, ezért lehetőleg annyit vigyünk otthonról, amennyi elég lesz minden napra. Érdemes beszereznünk, ha még nincs, megfelelő méretű és jól szellőző szállítóboxot, és ne felejtsük el a hámot, a pórázt és a szájkosarat sem.

  1. (Nem túl) teli pocak

Általában nem ajánlatos megetetni kutyusunkat utazás előtt, hogy komfortosan érezze magát az út során. Utazás közben sem javasolt etetni, mert könnyen rosszul lehet, ami az autó valamennyi utasa számára kellemetlen élmény lehet. Érkezést követően is legalább egy-két órát pihentessük kedvencünket mielőtt enni adnánk neki, és akkor is csak a megszokott mennyiség ¾-ét.

  1. Inni út közben is kell

Hosszabb út során mindenképp vigyünk magunkkal egy palackot friss, hideg ivóvízzel, és időnként álljunk meg megitatni kedvencünket. Minél melegebb van az autóban, erre annál gyakrabban lehet szükség. Beszerezhetünk számára praktikus itatókulacsot is. Megállások alkalmával kicsit mozgassuk meg kutyusunkat, de a megerőltető futtatást vagy játékot kerüljük.

  1. Ne hagyjuk az autóban a kutyát

Bár sok helyen hívják fel a figyelmet rá, mégis gyakran látni erősen lihegő négylábút a parkoló autóban. Ne hagyjuk kutyánkat egyedül a kocsiban rövid időre sem, mert az álló jármű percek alatt képes felforrósodni, és háziállatunk elpusztulhat.

+1 Kérjük állatorvos véleményét

Ha azt tapasztaltuk, hogy kutyusunk fél az utazástól és / vagy mindig rosszul van az autóban, érdemes elvinnünk őt állatorvoshoz, és tanácsot kérni, hogy mi az, ami segíthet a stressz és a hányinger megszüntetésében.

 

Forrás: peta.org / pets.webmd.com