Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Ünnepi játékok szobacicáknak

2017. december 18.

Ünnepi játékok szobacicáknak

Az ünnepek ideje alatt próbáljunk meg bársonytalpúnkkal is többet foglalkozni. A közös játék a gazdi és cicája számára is vidám kikapcsolódást jelenthet. Ráadásul nem feltétlen kell hozzá drága játékszerekre gondolni, teljesen pénztárcabarát is lehet a szórakozás.

  1. Interaktív puzzle

Ehhez a játékhoz egy üres cipősdobozra lesz szükségünk, valamint minitigrisünk kedvenc játékszereire és néhány jutalomfalatra. Vágjunk különböző formájú lyukakat a doboz tetejére, helyezzük bele a dobozba a kiválasztott tárgyakat és finomságokat, majd oldalt ragasszuk le. Végül tegyük a cipősdobozt a macska elé, és figyeljük, ahogy megpróbálja megszerezni belőle az elrejtett kincseket.

  1. Toll és madzag

Ha szobatigrisünk igazi energiabomba vagy csak szeretnénk megmozgatni egy kicsit, akkor jöhet a jól bevált módszer. Keressünk egy madzagot és kössünk a végére egy tollat vagy vásároljunk egy botos cicajátékot és folyamatos mozgatással ébresszük fel vadászösztönét. Néha persze hagyjuk, hogy elkapja a „zsákmányt”, de lehet kicsit futtatni is a bársonytalpút, hogy kellemesen elfáradjon.

  1. Hozd vissza!

A „Hozd vissza!” játék nem csak a kutyák egyik kedvence, sokszor a macskák is szívesen játsszák. Olyan tárgyat válasszunk hozzá, amit viszonylag messzire el lehet dobni, és könnyen vissza tudja hozni a szájában minitigrisünk. A játék lényegének megértését segíthetjük azzal, hogy amikor visszahozza az elhajított dolgot a cica, akkor megdicsérjük és megjutalmazzuk egy kis simogatással vagy egy-egy finom falattal.

Real Nature Wilderness snacklazac Rocky 35g

  1. Bújócska

A bújócska során elrejthetünk néhány jutalomfalatot is a lakásban, amit meg kell keresnie a szobatigrisnek, vagy akár mi magunk is elbújhatunk a szekrény, a kanapé, az asztal vagy az ágy mögé, és óvatosan figyelhetjük, ahogy keres minket a bársonytalpú. Figyeljük meg az örömét, amikor végre ránk talál.

  1. Papírszatyor vagy kartondoboz

Valószínűleg a bevásárlásból megmaradt papírszatyor vagy kartondoboz is hihetetlenül le tudja kötni kedvencünket. Csak tegyük le a szatyrot vagy a dobozt a földre, és amikor a macska belemegy, kezdjük el kicsit piszkálni, valamint zörögjünk körülötte, és figyeljük a támadásra kész reakciót.

  1. Papír és labda

Ha egy egyszerű guruló labda már nem elég izgalmas minitigrisünk számára, akkor vegyünk elő egy szivacslabdát, vágjunk rajta egy kis rést, és rögzítsünk bele egy darab papírt. Az így elgurított játékszer nem csak érdekes formaként suhan majd át a szobán, de a papírnak köszönhetően egy új hangra lehet figyelmes a cica, melynek hatására felébredhet benne a vadászösztön.

AniOne cicajáték labda filc anyagból 4,5 cm

  1. Játék a táblagépen

Ma már olyan játékokat is letölthetünk a tabletünkre, amik kifejezetten a cicák számára készültek. Akár iOS akár android rendszer fut eszközünkön, találhatunk az adott alkalmazásban olyan programot, amellyel képes elszórakozni kedvencünk. A macskáknak készült játékok esetében általában halak, egerek vagy lézerpont mozog a képernyőn, és elkaphatja őket mancsával a cica. Minél nagyobb a kijelző, annál figyelemfelkeltőbb rajta a mozgás.

 

Forrás: bhg.com