Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Ünnepi menü négylábúaknak

2014. december 07.

Ünnepi menü négylábúaknak

Az asztalon már gőzölög a sok-sok finomság, a család még készülődik, de kedvenceinket már csábítják az ínycsiklandó ételek. Kényeztessük ilyenkor kedvenceinket is, adjunk nekik is valami különleges harapnivalót.

Az ünnepek közeledtével kissé mindannyiunk napirendje felborul. Több a teendőnk, mint máskor, és ezt bizony kedvenceink is megérzik. Az emberi és állati karácsonyi menü előkészítésekor ezért nem csak arra kell ügyelnünk, hogy minden időben elkészüljön és a lehető legfinomabb legyen, hanem arra is, hogy legalább kisállataink napirendjét próbáljuk meg tartani, főként, ami az étkezéseket, játékidőt és sétákat illeti.

A legfontosabb, amit ilyenkor szem előtt kell tartanunk, hogy csak olyasmit adjunk és tegyünk elérhető magasságba, ami kedvencünk egészségére nem jelent veszélyt. Ezért mindent zárjunk el, ami cukrot, csokoládét, alkoholt tartalmaz, beleértve a szaloncukrokat és a süteményeket is. Ám ezeken túl semmi akadálya annak, hogy karácsonykor négylábú barátaink menüjét is feldobjuk néhány nem mindennapi étellel, de kerüljük a túletetést.

1. Finomságok kutyáknak

Házilag is kreálhatunk ünnepi eledelt kedvenc ugató barátunknak, bár a készülődésben valószínűleg sokaknak nem marad elegendő ideje egy újabb fogás elkészítésére. Ha ez így van, akkor is biztosan találunk valami olyasmit, amit állatunk is megehet (pl.: húslevesből hús, répa). Amennyiben mégis vállaljuk a kihívást, és külön étellel kedveskedünk, akkor készítsünk olaj-, só- és fűszermentes főtt, párolt ételt. Alapanyagként felhasználhatunk például darált húst, tojást, sárgarépát és rizst.

Ha inkább a szaküzletekben választanánk ki kutyusunk ünnepi ételeit, keressünk olyat, amelyet még nem kóstolt, a lényeg, hogy állatkánk is átélhesse az ünnepi pillanat egyediségét.

http://www.fressnapf.hu/51-akcio-real-nature-400g-konzerv-14-fele/

Ha kutyánk érzékeny, akkor inkább kerüljük a nassolást és újdonságokat, mert könnyen beárnyékolhatja az ünnepeket, ha kedvencünk hány és hasmenése van. Ha kedvencünk valami miatt diétás ételt eszik, akkor ne engedjünk a csábításnak, tartsuk szigorúan a diétát az ünnepek alatt is. Ha vendégségekbe is magunkkal visszük kutyánkat, akkor kérjük meg az embereket, hogy ne etessék őt, csak olyasmivel, amit velünk is megbeszéltek.

2. Ínyenc falatok cicáknak

Macskáinknak elsősorban hússal teli étel készítése javasolt karácsonyi fogás gyanánt. Bársonytalpú barátainknál különösen ügyeljünk a szétfőtt és egészben lévő csontok eltávolítására, mert nagy problémát okozhat egy-egy kósza csontmaradvány vagy szálka. Ha bolti eledellel lepnénk meg cicánkat, válasszunk különlegeset, a halas változatoknak például legtöbbször sikere van, de szerezzünk be a megszokott táplálékból is, mert előfordulhat, hogy nem találjuk el a kissé válogatós állat ízlését, és nem lenne szerencsés, ha épp karácsony estére maradnánk megfelelő cicaeledel nélkül. Amennyiben a macska megszokott táplálékán nem szeretnénk változtatni, vásároljunk neki ajándékba jutalomfalatokat.

http://www.fressnapf.hu/multifit_snack_cream_lazac_7x15g/

Biztosak lehetünk benne, hogy minden fáradozásunkat hangos dorombolás és boldog hempergés kíséri majd.

Források: rspcavic.org / pawnation.com / car-world.com.au