Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Ünneplés négylábúakkal

2014. december 23.

Ünneplés négylábúakkal

A legtöbb ember számára az év utolsó időszaka minden, csak nem pihenőidő. Ha a gazdi stresszes, az hatással van kedvenceire is. Íme néhány tipp, hogy segítsen cicáinak és kutyáinak legyőzni az idegeskedést ebben a zavaros időszakban.

Ünnepekkor a napi rutint egyre kevésbé lehet betartani: a vendégek jönnek-mennek, az emberek ingerlékenyek lehetnek, és mindez a kutyákat és macskákat egyre inkább a fenyegetettség érzésével tölti el. Az állatok nem értik, hogy ez a felfokozott állapot valójában a stressz egyik pozitív formája. Úgy érzik, hogy minden a feje tetejére állt körülöttük, és ez ösztönösen azonnali védekezésre szólítja fel őket. A gazdiknak kell gondoskodniuk arról, hogy kedvenceiket minél kevesebb felesleges stressz érje.

Csendes helyek kialakítása

Adja meg kutyusának vagy cicájának az esélyt, hogy elkerülje a számára kellemetlen, ismeretlen helyzeteket. Ne erőltesse, hogy kedvencei érintkezzenek a vendégekkel. Kérje meg látogatóit, hogy tartsák tiszteletben házi állatai privát szféráját, beleértve alvóhelyüket és játékaikat is, és legyenek tekintettel az állatok nyugalmára, biztonságérzetére.

http://www.fressnapf.hu/anione-mona-cicabutor-barna-szinu/

A kutyáknak és macskáknak tudniuk kell, hogy a helyükön senki sem fogja megzavarni őket.

http://www.fressnapf.hu/anione-sweety-kutyafekhely/

Ha lehetséges, biztosítsa, hogy állatai elvonulhassanak egy külön, látogatómentes szobába, de semmiképp se erőltesse rájuk az elkülönülést, mert ez csak fokozza náluk a stresszt. Ha négylábú barátai biztonságban érzik magukat, akkor nem jelent majd gondot, ha vendégeik megközelítik őket, ellenkező esetben a negatív tapasztalat rányomja a bélyegét a jövőbeli látogatásokra.

A biztonságot jelentő rutin

Ne tegye tele a ház, lakás minden szegletét karácsonyi dekorációval, mert ez amellett, hogy biztonsági kockázatot jelent (szabadon álló vezetékek), a szokásos környezet megváltozása stresszel is jár az állatok számára. Legalább bundás barátaink kedvenc pihenőhelyének környékére ne tegyünk villódzó fényeket és karácsonyi dalokat zengő hangszórókat.

A napi rutin minél pontosabb betartása elősegíti, hogy kisállata biztonságban érezze magát a hektikus időszakban. A megszokott időben játsszon kedvencével, szeretgesse, és a hosszú esti séta se maradjon el, akárcsak egy sima hétköznapon.

A nagy lakmározás

Karácsonyi időszakban ne kísérletezzen az állatok eledelével. A stressz ugyanis kedvencei gyomrára is hatással van, ezért már néhány szokatlan falat is emésztési problémákhoz vezethet. Az emberek számára készült ünnepi ételek komoly egészségügyi problémákat okozhatnak a házi állatok számára, ezért semmiképp ne adjon nekik az ínyenc falatokból.

Tűzijátékmentes övezetek

Alighogy véget ért a karácsonyi felzúdulás, az újév máris az ajtón kopogtat. A szilveszter a legtöbb négylábú számára nagyon stresszes időszak. Sok házi állat pánikba esik, amikor meghallja az éjféli tűzijátékok és petárdák zaját. Persze ez nem meglepő! A kisállatok nem tudják mire vélni a villogó fényeket és a puffogó zajokat. Nem értik, hogy ez csupán egy hagyomány, amitől nem kell félniük. Próbálja kedvencét a lehető legtávolabb tartani az újévi ünnepléstől, kerti cicáit másnap délelőttig engedje be a házba, kutyusával pedig még az esti durrogások előtt sétáljon egy nagyot.

Kedvenceivel esetleg eltöltheti a szilvesztert egy teljesen tűzijáték- és petárdamentes helyen is. Például falvakban, vagy zsúpfedeles házban, ahol a tűzijátékok biztonsági okokból úgysem engedélyezettek.

Tiltott élvezet

Ön és családja mindenképp megérdemli a finom karácsonyi falatokat, de még a maradékok sem valók a kutyák és cicák számára. A házi állatok szervezete nem bírja az erősen fűszeres, zsíros, cukros ételeket. A megmaradt ételeket mindig gondosan zárja el kedvencei elől, mert a csontok, különösen a halszálkák súlyos sérülésekhez vezethetnek. Ha az ünnep alkalmából kedvencét is szeretné meglepni valamivel, vásároljon neki különleges eledelt, jutalomfalatot, vagy készíthet házi kutyakekszet is.

http://www.fressnapf.hu/premiere_best_meat_jutalomfalat_kutyaknak_marha_60g/

http://www.fressnapf.hu/multifit_cicasnack_sajtos_gombok_60_g/

 

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem