Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Utazás cicamódra

2014. március 12.

Utazás cicamódra

Vannak azonban olyan helyzetek, amikor nem tudjuk elkerülni kedvencünk szállítását. Számos intézkedést kell tennünk annak érdekében, hogy az utazás kevésbé legyen stresszes a cicák és a gazdik számára.

Cicafelkészítő

A kisállatot már jó előre készítsük fel az utazásra. Akár minden nap betehetjük az utazóládába egy kis időre, hogy szokja azt, kiengedés után pedig jutalmazzuk meg bátorságáért. Nagyon fontos, hogy cicánkat utazóketrecben szállítsuk. Ugyanis, ha pánikba esnek és ijedtükben valamelyik pedál alá ugranak, megzavarhatják a sofőrt. Ráadásul a rutinosabb cicákkal is előfordul, hogy ijedtükben bepiszkítanak, így ketrec használatával kevesebb takarítással is megúszhatjuk.


Érdemes óránként megállni és picit kivenni a szállítóketrecből, hogy sétálhasson a friss levegőn és elvégezhesse a dolgát. Ilyenkor ne feledkezzünk meg a hám és a póráz használatáról. Figyeljünk a lassú, nyugodt vezetési stílusra, mert így csökkenthetjük a stresszt. Ne hallgassunk hangos zenét és az ablakot is húzzuk fel menet közben, mert a kintről beáramló idegen zajok teljesen megzavarhatják a cicát. Vigyünk magunkkal friss vizet és itatótálat, hogy kisállatunk gyakran kaphasson frissítő folyadékot. Indulás előtt közvetlenül már ne etessük a cicát, mert könnyen rosszul lehet.

Ha az állat hajlamos az autózás közbeni rosszullétre, akkor javasolt beszerezni számára utazótablettát, ami csökkenti a hányingert. Nagyon fontos, hogy ne hagyjuk az autóban magára cicánkat, ha nincs más megoldás, akkor próbáljunk árnyékban leparkolni és engedjük le félarasznyira az ablakot. Forrás: haziallat.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem