Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Vajda egy igazi kis csoda

Vajda egy igazi kis csoda

Jellemzők:

Faj:kutya
Fajta:Német vizsla
Szín:barna
Kor:Felnőtt
Megye: Budapest
Város:Budapest
Neme:Ivartalanított kan

Örökbefogadható itt:

Email:Küldjön üzenetet!
Weboldal:tovább a weboldalra
Telefon:+36 70 365 0431

Vajda – 2 éves rövidszőrű német vizsla kan

 

Vajda fiatal korában balesetet szenvedett, korábbi tulajdonosai elmondása szerint egy kutyaházról esett le, aminek következtében megsérült a gerince és lebénult. Emiatt tulajdonosai lemondtak róla, így került a gondozásunkba több mint 1 évvel ezelőtt. Közel fél évet töltött a gondozásunkban, miután végleges gazdára talált egy Németországban élő fiatal magyar párnál, de novemberben vissza kellett őt vennünk a gondozásunkba. Azóta több ideiglenes befogadónál töltött hosszabb-rövidebb időt.

 

Vajda a természetét tekintve egy makacs, de imádnivaló és gyönyörű, tipikus német vizsla kutya, aki egyáltalán nem vesz tudomást az állapotáról. Nagyon erős, robosztus kutya, gyakran lefejeli az embert pelenkázás közben, és a kocsijával simán átmegy mindenkin, tehát gazdájának számolni kell a lila foltokkal és sebekkel. Imád labdázni, ha tehetné, egész nap csak játszana, igazi labdafüggő. Általában 40-50 perc folyamatos labdázás után kellemesen elfárad és alszik néhány órát. Rendkívül intelligens, hamar megérti, ha például reggelente nem mehet a többi kutyával sétálni, olyankor lefekszik és csendben vár. De azt is tudja, hogy mikor van este lefekvés vagy ébresztő, nem zizeg, nyugodtan fekszik a helyén. Nagyon szeret kényelmesen pihenni, odabújni az emberekhez/ kutyákhoz, de a lakásban is szívesen játszik társaival. Mindenkivel nagyon jól kijön, mindenkit imád, legyen az kutya, macska, felnőtt vagy gyerek, mindenkinek örül, mindenkit örömmel fogad. Nagyon gyorsan alkalmazkodik minden szituációhoz, örül a társaságnak, a sok figyelemnek. Természetével mindenkit elbűvöl.

 

Az egészségügyi állapotát tekintve kivizsgáltattuk, több specialistával is konzultáltunk. Az eredmény egybehangzóan az, hogy elsorvadt a gerincvelője. Nem operálható, soha nem fogja tudni hátsó lábait járásra használni, emiatt „kerekesszékkel” közlekedik. Vajdával nem egyszerű az élet, mert az ellátása komoly feladatot igényel, de garantáljuk, hogy kedvessége mindenért kárpótolni fogja leendő gazdáját.

 

Sérüléséből fakadóan sem vizelet-, sem székletürítése nem akaratlagos. Jelenleg pelenkát hord, amit kb. 2 óránként cserélni kell, és éjszaka legalább egyszer fel kell kelni hozzá, ha nem nyomják a hólyagját. Ez a bakteriális fertőzések elkerülése érdekében is fontos, de különben is, ha megtelik a pelus, elkezdi lerágni, és a vizelettel átitatott nedvszívó műanyag gyöngyök jobb esetben hasmenést, rosszabb esetben mérgezést okozhatnak. Az érintett bőrfelületeket tisztítani kell, és hámosító krémmel kenni. Vajda tisztántartása 300-320 db pelenka/ hónapot, 7-8 csomag törlőkendő/ hónapot, 1 tégely hámosító krém/ hónapot jelent. A vizeletürítésére rá lehet segíteni a húgyhólyagja nyomásával, ez esetben kevesebb pelenkára van szükség egy nap, de e mellett is szükséges a pelenka hordása, mert számítani lehet a vizeletcsepegtetésre még így is. Prémium táp fogyasztása mellett naponta 5-6 alkalommal üríti a székletét akaratlanul, izgalmi állapotban mindig várható az ürítése. Ezeket a lehető leghamarabb fel kell takarítani, különben belehúzza a lábát, így a cipője és a lábát is le kell mosni. Értelemszerűen a szőnyeg nem célszerű a lakásban, és a gyakori felmosás is indokolt.

 

Vajda esetében a jó minőségű élelem elengedhetetlen, hiszen egy hasmenés komoly következményekkel jár az ő esetében. Egészségügyi szempontból sem előnyös, mert aranyér alakulhat ki nála, illetve önmagunknak is rengeteg plusz munkát okozunk a takarítással miatta. Havonta kb. 15 kg tápot fogyaszt el.

 

A kocsijában néhány óránál többet nem tölthet el, huzamosabb ideig nem közlekedhet vele. A kocsija a mérete és a magas igénybevétel, szaladgálás miatt könnyen elhasználódik, így számolni kell a kocsi magas költségével is, illetve a folyamatos javításával. Fontos, hogy könnyű szerkezete legyen, ugyanakkor nagyon stabilnak kell lennie, különben könnyen felborul vele. Nem kevés fizikai erőt igényel, főleg a deréknak okoz gondot egy 26-28 kg-os kutya folyamatos emelgetése, a kocsiba berakni sem könnyű, de a technika elsajátításával már rutinná alakul. Bár járásra alkalmatlanok hátsó lábai, meg tud állni rajtuk, illetve a mellső lábait terhelve közlekedni is tud önállóan. Néhány lépcsőfokot önállóan is meg tud tenni lefelé menetben, felfelé jövetben segítségre szorul. Rendszeresen kell hordani masszőrhöz, és esténként 10 percet masszírozni, mert különben bemerevedik.

A lábán minden esetben hord kutyacipőt, hogy ne kopjon le a lábfeje, illetve ha a szabadban van kocsi nélkül, akkor mindenképpen szükséges egy hosszúszárú zokni/ lábvédő rá, mert folyamatosan felsérti a gyors mozgástól. A cipők gyorsan kopnak, egy hónapban 3-4 cipőt használ el.

 

Folyamatosan és kúraszerűen kell vitaminokat és gyógyszereket szednie az egészségügyi állapotának szinten tartása miatt: B-vitamin, vese és májtámogató, ízület és porcvédő, pro-biotikum, lazacolaj készítmények adása ajánlott.

 

Emellett fontos félévente megismételni a vér-, vizelet-, ultrahangvizsgálatot a szervek állapota miatt. Mindezen óvintézkedések ellenére bármelyik pillanatban feladhatja valamelyik szerve, bármikor szükség lehet egy nagyobb tételű vizsgálatra, nagyon megbízható orvosra van szükség esetében.

 

Tömegközlekedési eszközön nem, vagy csak nagyon nehezen lehet vele közlekedni, egy családlátogatás, egy kirándulás, minden-minden plusz megoldandó feladat. Autó nélkül lehetetlen szállítani, illetve e nélkül egy vészhelyzet, egy rosszullét akár az életébe is kerülhet.

Nem lehet több órára magára hagyni, mellette nem lehet rohanva elindulni, soha nem lehet késve hazaérni, minden elutazás vagy hosszabb nap extra szervezést igényel, mert nem lehet akárkire bízni vagy akárhová magunkkal vinni.

 

Tudjuk, hogy nagyon nehéz feltételek írtunk itt le, de szeretnénk, ha jövendőbeli Gazdája illetve Családja pontosan tudná, mit vállal Vajdával.

 

Mert Vajda most már tényleg a VÉGLEGES otthonát keresi.

 

Képek Vajdáról:

http://gallery.site.hu/u/morzsa/futrinkautca/album241/vajda/

 

Érdeklődni a magyarvizslasos@gmail.com email címen lehet.