Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Van egy 1 éves perzsacicám. Eddig szobatiszta volt.
Egy hónapja volt egy bélgyulladása, amit az orvos meggyógyított. Azonban azóta is hígabb a széklete és sajnos nemcsak az alomba, hanem mellé is kakil. Általában a hígabb székletet teszi az alom mellé. Naponta többször is tisztítjuk az almot, hátha emiatt, de nem. Kérem segítségét! Előre is köszönöm.

2011.04.11

Állatorvos
Ha a cicának még mindig hígabb a széklete, akkor valószínűleg még nem teljesen egészséges. Sajnos azt nem tudom, hogy milyen kezelést kapott és hogy milyen vizsgálatok történtek a korábbi betegsége alkalmával. Azt javaslom, hogy keresse fel újra állatorvosát. Azt javaslom, hogy vigyen magával bélsármintát az orvoshoz (a hígabb bélsárból), mert indokolt lenne egy parazitológiai, mikrobiológiai és emésztőképesség vizsgálat. Ha az orvos indokoltnak tartja, akkor egy vérvizsgálat is megfontolandó a szervfunkciók ellenőrzése céljából. Lehetséges, hogy a cicának egy ideig diétás táplálásra lesz szüksége. Valószínűleg amennyiben a bélsár újra normális lesz a problémák is megoldódnak. Fontos lenne mielőbb elvégezni a vizsgálatokat, hogy a szokás lehetőség szerint ne rögzüljön. A macskákra jellemző viselkedés, hogy a rendellenes bélsarat nem az alomba ürítik.
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem