Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Van egy 3-4 éves kistestu örökbefogadott ivartalan lány kutyusom aki kb reggeltől estig lent van a kertben és így is sokszor történik olyan baleset hogy felhozom a kertből és azonnal bepisil a szőnyegre a lakásba. Lehet ezzel valamit tenni vagy ösztönözni arra hogy mielőtt felhozom mindenképp pisiljen?

2017.10.31

Állatorvos

Tanították őt a szobatisztaságra? A leírás alapján a kutya nagyon sokat van egyedül, lehet, hogy amikor végre beviszik, akkor örömében maga alá pisil? Mielőtt felviszi a lakásba, játsszon vele egy kicsit, mondogassa neki, hogy “Pisiljél!”. Ha sikerül nagy dicséret, jutalom jár. Ha bent bepisil, akkor soha nem szabad bántani. Ha látják, hogy  pisil, azonnal szóljanak rá határozottan, szakítsák meg az ürítést, és vigyék ki a kertbe, majd bíztassák pisilésre. Ha sikerül nagy jutalom jár. Ez időigényes és odafigyelést, türelmet igénylő dolog, de csak így működik. Minél többet foglalkoznak vele, annál hamarabb megy.

Vissza a kérdésekhez