Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Van egy 3 hónapos shar-pei kiskutyám,és pöttyös a hasa, neogramorgonnal kenem. Az jó neki? Attól lehet pöttyös, hogy izzad? Mert tudom hogy ezek a kutyák izzadósak.

2012.01.09

Állatorvos
Ezek az apró pöttyök amennyiben pattanás szerűek, akkor általában fiatalkori bőrgyulladás tünetei. Ezeket célszerű Betadine oldattal( 1:10 arányban csapvízzel higított oldatot használjon) fertőtleníteni. A Neogranormon biztosan nem árt a kiskutyának, de nem biztos, hogy elegendő. Egyes esetekben antibiotikum tartalmú krémekre is szükség van. Ha a kiskutya vakarózik is, akkor kezdődő allergia jelei is lehetnek ezek az elváltozások, vagy paraziták is okozhatják. Előfordul az is, hogy az oltások hozzák ki ezeket a bőrelváltozásokat. Ha a pöttyök száma nő, vagy a jelenlegiek nem gyógyulnak és viszketnek, akkor vigye orvoshoz a kiskutyát.
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem