EZ LESZ A KEDVENC APP-OD!

Töltsd le a FRESSNAPF
INGYENES alkalmazását!

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Van egy 4 hónapos labrador-keverék kiskutyánk. Az a probléma vele, hogy csak az otthon kihelyezett kutyapelenkára hajlandó elvégezni a kisebb-nagyobb dolgait is, és hiába visszük le sétálni – órákra is – lent nem hajlandó semmit csinálni. Rendesen sétál, játszik, szaglászik, de a dolgait nem intézi el, viszont ha visszaérünk a lakásba azonnal. Nem látszik rajta, hogy félne vagy szorongana odalent, így csak arra tudunk gyanakodni, hogy túlságosan felszokott a lakásba a pelenkára, és ezért nem lent végzi a dolgát. Próbálkoztunk azzal, hogy levittük a pelenkát hátha a szagra majd kakil vagy pisil, de semmi, masszíroztuk is a hasát, hátha megindul valami, de addig tartogatja amíg vissza nem érünk a lakásba – órákig képes rá. Mit tehetnénk, hogy rávegyük arra, hogy egyáltalán egyszer is lent kakiljon, hogy megjutalmazhassuk, hogy jól végezte a dolgát, és meginduljon a leszoktatás?

2015.12.02

Állatorvos

Figyeljék meg a kölyök vizeletürítési és székletürítési szokásait (pl.: evés után, közvetlenül ébredés után, játék után stb.), általában van benne rendszer. Ha például ébredés után pisil, akkor hétvégén, amikor korlátlan idejük van, amint felébredt vigyék le és várjanak addig amíg pisil. Arra kell vigyázni, hogy ha sikerül pisilnie (előbb-utóbb biztosan fog), akkor ne vigyék rögtön haza, hanem folytassák még a sétát, játékot. Ha rögtön ürítés után hazaviszik, akkor azzal fogja összekötni, hogy haza kell menni a szeretett sétából, ami szintén visszatartást és otthoni pisilést eredményezhet. Ha otthon látják pisilni, akkor mondják neki, hogy éppen mit csinál, vagyis kössék vezényszóhoz. Ez hasznos lehet a séták alkalmával is.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem