Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Van egy 6 hónapos és egy két és fél éves szuka yorkim. A problémáim a következőek: a kicsi a macska- vagy kutyaürüléket megeszi. Mit tegyek ez ellen? Utálnak az autóban utazni, nagyon idegesek, pedig maguktól ugranak be, amikor indulunk. Több állatorvost kérdeztem, hogy muszáj-e őket minimum egyszer pároztatni, igen és nem választ is fele fele arányban kaptam.

2011.07.14

Állatorvos
Szerintem nem kell feltétlenül kölyköket szülnie egy kutyának. Ez sem állategészségügyi sem pedig pszichés szempontból nem indokolt. Ha nincsenek komoly tenyésztési szándékai, akkor inkább fiatal korban ivartalanítsa a kutyákat. Ezzel megelőzhető számos későbbi probléma. Az autóutak könnyen megkedveltethetők, ha először csak rövid utakra viszik a kutyákat és utána mindig jó élményben van részük (például egy kiadós séta lehet a jutalom). Furcsa lehet amit mondok, de az ideges kutyákat ne nyugtatgassák, hanem viselkedjenek természetesen. A sok nyugtatgatástól a kutya azt hiszi, hogy tényleg baj van. A kutyák sokszor egymást hergelik. Hasznos lehet, ha az állatokat külön-külön szoktatják az autóutakhoz. Az ürülékevés gyakori probléma. Itt a megelőzés a cél. Ha észreveszi, hogy a kutyája mire készül, akkor azonnal és határozottan tiltsa. Ennek az a feltétele, hogy azonnal észrevegye, hogy mire készül a kutya. Meg lehet próbálni borsot szórni az ürülékekre, így ha a kutya a tiltás ellenére meg akarja enni, akkor rendkívül kellemetlen élményben lesz része. Ez természetesen némi előkészületet igényel....
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem