Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Van egy 7-éves Beagle kan kutyánk ivartalanítva nem volt.A füle gyakran megduzzad és ilyenkor nagyon sűrűn rázza a fejét és véresre vakarja a fülét.Mit tegyek hogy megszűnjön s szenvedése,van e rá gyógyszer?Üdv.Nagy Sandor

2014.09.12

Állatorvos

Vigye orvoshoz a kutyát, mert lehet enyhíteni a tüneteket. Ha jól értem, akkor a hallójárat bőre pirul ki. Az ilyen jellegű problémát gyakran allergia okozza. Érdemes ellenőriztetni a bűzmirigyek állapotát is, mert azok gyulladása is okozhat ilyen tüneteket. Ha a vizsgáló állatorvos szerint is nagy valószínűséggel allergiával állunk szemben, akkor a tüneti kezelés mellet ki kellene deríteni, hogy mire érzékeny az állat. Ezt biztosan csak allergiateszt elvégzésével lehet megmondani, egyébként csak próbálkozni lehet. Ha van valami új dolog, ami a tünetek jelentkezésének idejében kerül az állat környezetébe (pl.: új takaró, új táp stb.), akkor az el kell távolítani. Mindenképpen érdemes érzékeny állatoknak való táppal etetni az állatot, olyannal, ami lehetőleg nem tartalmazza azokat az összetevőket, amelyeket korábban evett a kutya. A diétát legalább 6-8 hétig alkalmazni kell és figyelni, hogy a tünetek enyhülnek-e. Ez alatt az idő alatt a kutya nem kaphat más ételt (nasit sem). Ha a tünetek enyhülnek, akkor a tápláléknak szerepe van a tünetek kialakulásáért. Sajnos egyszerre több dologra is lehet allergiás egy kutya (pl.. pollenek, ételek, textíliák, madártoll, atkák, mikrogombák stb.). Beszéljen állatorvosával és haladjanak lépésről lépésre.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem