Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Van egy 7 hónapos kandúr cicánk. Szobacica, de volt egy időszak ameddig kijárt. Akkor bolhás lett, azóta több termékkel próbálkoztunk bolha ellen. A leghatásosabb a legutoljára használt Broadline spot-on volt, féreghajtóval, melyet 2 hete alkalmaztunk a cicán. Most sajnos megint tele van bolhával, pedig ennek a szernek 1 hónapig kéne védenie. Lakástextileink rendszeresen mosottak, porszívózunk is, bár a lakás legnagyobb része parketta és járólap. Mit tehetnék még? Szegény állandóan vakarózik és agresszív, gondolom ezutóbbi a bolháknak is köszönhető. Segítségét köszönöm!

2014.12.31

Állatorvos

Valószínűleg a környezet bolhairtásával van probléma, ezért tud visszafertőződni az állat. Feltételezhetően nem szüntettek meg minden bolhafészket. Kitartóan kell heti több alkalommal porszívózni olyan eldugott helyeken is, mint a szekrények alja, bútorok alatt stb. Érdemes környezeti bolhairtó sprayt (pl.: Insecticid 2000) is használni. Nagyon fontos, hogy a cicát havi rendszerességgel kezeljék a cseppekkel (a Broadline jó választás). Sajnos sokszor nagyon nehéz megszabadulni a bolháktól. Lehet, hogy a csepp azért nem véd elég ideig, mert sok ment a cica szőrére és kevesebb a bőrére. Ha ez így van, akkor célszerű lehet megismételni a kezelést az egy hónap letelte előtt.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem