Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Van egy 8 éves Westie kutyám, aki sajnos belefetreng a saját ürülékébe… Mi ennek az oka? Mi ilyenkor a teendő? Nem árt neki, ha hetente fürdetem?

2011.10.18

Állatorvos
A kutya ürülékben való fetrengése ősi ösztön. Ha más állatok ürülékébe fetreng, akkor a vadászat során a saját szagát akarja elnyomni. Ha pedig saját vagy társai ürülékével teszi ugyanezt, akkor saját szagát akarja felerősíteni ezzel, ezáltal megerősíteni a falkabéli összetartozást és a pozícióját. Erről nagyon nehéz leszoktatni a kutyát, legjobb a megelőzés. Ha látják, hogy erre a viselkedésre készül, akkor azonnal tiltsák és hívják magukhoz a kutyát. Ha kertes házban laknak, akkor próbálják a kertet ürülékmentesen tartani.
Ha jó minőségű hidratáló sampont használ (pl.: Dermilen, Lentiderm), akkor kevésbé árt a gyakori fürdetés, de persze ezt célszerű elkerülni. Ha már megtörtént a baj, akkor nincs más választása, mint a fürdetés...
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem