EZ LESZ A KEDVENC APP-OD!

Töltsd le a FRESSNAPF
INGYENES alkalmazását!

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Van egy 8 hónapos kutyusom. Nagyon kaparódzik mind két oldalt, de már kicsi kora óta. Bolha nincs benne. Több mindent kipróbáltunk már a vakarózás ellen. Az eddigi javaslatok nem hoztak eredményt. A kutya továbbra is vakaródzik, az orvosa is tanácstalan.

2011.10.21

Állatorvos
Jó lenne tudni, hogy eddig mit próbáltak tenni. Ha a kutya bőrén van elváltozás, akkor érdemes lenne egy bőrkaparék vizsgálat elvégzése. Ha a bőrön nincs elváltozás, és vagy a bőrkaparék vizsgálat során sem mutatható ki kórokozó, akkor valószínűleg allergiás reakcióval állunk szemben. Ha a kutya tünetei enyhülnek gyulladáscsökkentő injekció hatására, akkor az még valószínűbbé teszi azt, hogy túlérzékenységi reakcióval állunk szemben. Kutyák esetében is van lehetőség allergiatesztek elvégzésére, így kiderülhet, hogy mi okozza a problémát. Ezen kívül ajánlatos rendszeresen féreghajtást végezni, mert bélparazitákkal szembeni túlérzékenység is kiválthat vakarózást. Hasznos, ha érzékeny állatoknak való táppal eteti a kutyát. Alkalmazhatóak hidratáló, viszketéscsillapító samponok (pl.: Allermyl, Lentiderm), illetve bőrtápláló készítmények (pl.:Dermoscent spot on). Célszerű kicserélni a kutya fekvőhelyét is, hátha annak az anyaga irritálja.
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem