Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Van egy Bolognese kutyusom, problémák vannak vele. Én egyetemre járok, sokat van egyedül napközben, a lakásomban pihenget ilyenkor. Ha hazamegyünk,annyira örül, és hevesen viselkedik, hogy nem lehet bírni- ugrál ránk, harapdálja a lábunkat,miközben lépkedünk, csinálnánk a dolgunkat, de ő nem fogja fel,hogy nem lehet folyton játszani. Naponta 2x megyek vele a ház körül 1 kört. Elvinni magammal valahova nem tudom, mert annyira örül,hogy élesen ugat, ugrál, a kutyatáskában sem fér meg, az utcán is belekap a lábamba, ha elviszem a családtagokhoz,ők sem bírják, ahogy viselkedik, ezért bezárják a fürdőszobába, ekkor meg egész éjjel ugat, aludni nem tudunk. Kint szabadon a lakásban nem merjük hagyni,mert többször volt rá példa,hogy felugrott a kanapékra és lehányta,összepisilte, összekakálta. Egyébként gyakran vár hányással, híg széklettel otthon. Étvágya alig van, kis korában jó ízűen megette a száraztápot,ma egyáltalán nem, csakis a konzervet. Konzervből sem mindegy melyik,mert nem bírja tartani a székletét,és bekakál a lakásomba…egyedül eddig a petbalance medica gastrointestinal konzerv mellett szobatiszta, de ez a táp nagyon drága nekem..gondolkoztam nyugtatókon is már,de ez is költséges. Mi a baj ezzel a kutyával? Szeretjük,mert aranyos,és imád minket, és minden embert, de annyi baj van vele, hogy az eladáson is gondolkodtunk,de sajnálnám eladni. Jó lenne, ha egy nyugodt kutyuskává válna,akit bárhova elvihetek, szépen leül és ott marad.. A kutyatréninget sem tudom megfizetni..Mi lehetne a megoldás? Köszönöm szépen válaszát!

2013.03.15

Állatorvos
Tudom, hogy ez elsőre nem hangzik jól, de a leírtak alapján Önnek nincsen ideje a kutyára. Napi két rövid séta a háztömb körül semmi egy ilyen aktív állatnak. A kutya sem testileg sem szellemileg nem fárad el, emiatt túlpörög. A megoldás a sok mozgás, játék és a kutya tanítása lenne, ami időigényes dolog. Ráfordított idő nélkül senkinek sem lett jól kezelhető kutyája. Ha nem tudja úgy átalakítani az életét, hogy legyen ideje az állatra, akkor mindkettőjüknek jobb lesz, ha talál az állatnak valakit, akinek belefér az életébe... A hányás okát is jó lenne kideríteni (táplálékallergia, szeparációs szorongás, gyomoridegentest). A kutyának megpróbálhat bármilyen érzékeny állatoknak való tápot adni, azt nem lehet előre megmondani, hogy melyik válik be pont az Önök esetében. Megpróbálkozhat száraz táppal is, úgy, hogy beáztatja, hogy puha legyen.
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem