Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Van egy golden retriver kutyusom két kérdésem lenne.Erősen hullik a szőre pedig minőségi eledelt kap tudom hogy teljesen nem szüntethető meg, de ha lenne valami tanácsuk azt megköszönném.A másik kérdésem az hogy sokat játszik a szomszédom kutyájával ő egy menhelyről kihozott kutyus.Elég vadul játszanak és néha előfordulnak kisebb sérülések,szükséges e ezeket fertőtleníteni és ha igen akkor mivel.

2013.06.09

Állatorvos
Ha a szőrhullás nem jár a szőr látható ritkulásával és/vagy szőrhiányos területek kialakulásával, akkor valószínűleg nincsen bőrgyógyászati probléma a háttérben. Ilyenkor a gyakori kefélgetés és a bőrtápláló készítmények (pl.: Dermoscent spot on, Dermanorm olaj, Grizzly lazacolaj) enyhíthetik a problémát.
A sérüléseket mindig célszerű fertőtleníteni. Ha szennyezett a seb, akkor mossák ki alaposan csapvízzel, majd naponta két alkalommal fertőtlenítsék csapvízzel 1:10 arányban hígított Betadine oldattal (emberi patikában vény nélkül kapható). Figyeljenek arra, hogy a ha harapott seb van a kutyán, akkor azt mindig nagyon alaposan fertőtlenítsék (a lyukba fecskendővel bele kell nyomni a fertőtlenítőszert), mert az ilyen sérülések akármilyen kicsik is, csúnyán elfertőződhetnek és antibiotikumra lehet szükség.
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem