Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Van egy husky keverék szuka kutyusunk már 4 éves. Kicsi korában próbálta arra szoktatni a párom, hogy egyedül is ellegyen otthon, amíg haza nem érkezik a gazdi. Sokat rombolt és folyton szökött. Nagyon sok időt töltöttünk együtt vele, még munkába is magunkkal vittül, azonban most ezt nem tehetjük meg és nagyon rosszul éli meg a kutya, ha egyedül marad.Teljesen bestresszeli magát és addig nem nyugszik míg ki nem jut utánunk. Ha vele vagyunk, engedelmes, nyugodt. Nem tudom, mi tévők legyünk. Vajon a kutyaiskola megoldást jelenthet az “elrontott” nevelésre?

Köszönettel: Fekete Réka

2012.01.26

Állatorvos
A kutyának valószínűleg szeparációs szorongása van. Ha a kutya alapvetően engedelmes és más kutyákkal is jól kijön, akkor valószínűleg a kutyaiskola önmagában nem jelent megoldást. Itt inkább egyéni viselkedésterápiára lenne szükség. Vannak szakemberek, akik ilyesmivel foglalkoznak (pl.: Dr.Sátori Ágnes). Szeparációs szorongás esetén meg lehet próbálni azt, hogy a kutyával gyakorolják az "elmenetelt" és "hazaérkezést". Fontos, hogy sem a távozáskor sem pedig a hazaérkezéskor ne nyugtatgassa feltűnően a kutyát és ne üdvözölje Őt kitörő örömmel. Úgy kell viselkedni, mintha a leghétköznapibb esemény zajlana. Érdemes azt gyakorolni, hogy egyre növekvő időre hagyják magára az állatot (elöször 1-2 perc, majd 5 perc stb.). Így lehet próbálkozni azzal, hogy a sok ismétlés hatására a kutya rájön arra, hogy semmi ijesztő nincs a gazda távozásában, hiszen mindig hazatér. Sajnos súlyosabb esetekben néha a terápia elején szükséges lehet gyógyszeres kezelés is, amit természetesen idővel el lehet hagyni.
Vissza a kérdésekhez