Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Van egy ivartalanított 7 éves nőstény kutyusom, aki hízik, mert csak normál táppal tudom etetni. Kérem adjanak tanácsot, hogy melyik az a táp, amely alkalmas neki.
Üdvözlettel Borbélyné

2017.08.11

Állatorvos

Először vigye orvoshoz a kutyát. Érdemes az állatot fogyókúra előtt kivizsgálni. Ha nincs betegség a túlsúlyosság hátterében, akkor kezdődhet az óvatos fogyókúra. Ha a kutya még nem küzd jelentős túlsúllyal, lehet, hogy elegendő annyi, hogy betartja az eddig etetett táp etetési útmutatóját és a kutya semmi mást nem kap azon kívül csak vizet. Emellett pedig fokozatosan növeli a testmozgást. Ha eddig sem adott több ételt, mint ami az útmutatóban szerepel, akkor csökkentse az adagot az eddigi 3/4 részére és a testmozgást is növelje. Ha ez nem elég, akkor át lehet térni jó minőségű light tápra-szinte minden prémium tápnak van light változata (pl.: Select Gold Light tápok, Premiere Light tápok, Eukanuba Weight Control). Léteznek állatorvosi tápok, amelyek egészen szakszerű fogyókúrát tesznek lehetővé, például: Royal Canin Weight Control táp. Beszéljen állatorvosával, hogy az állat egészségi állapotának és a súlyfelesleg mértékének ismeretében melyik tápot javasolja.

Vissza a kérdésekhez