Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Van egy kb. 1,8 éves dzsungáriai törpehörcsögöm (fiú). Nagyon szép fényes a szőre, nagyon fürge, játékos, de pár napja felfedeztem, hogy a hasánál kikopott a szőr. Ez atkákat jelenthet és ampullás fürdetőt kell szerezni, vagy gombás fertőzés?
Ha atkásodás, akkor a fürdetővel az egész testét kell bekenni, vagy csak a hasát?

2011.09.30

Állatorvos
Sajnos így vizsgálat nélkül nehéz megmondani, hogy mi okozza az elváltozást és sajnos leveléből nem derül ki az ampullás fürdető hatóanyaga sem. Ha parazitás fertőzöttségre van gyanú, akkor hatékonyak lehetnek a rágcsálókra kifejlesztett ivermektint is tartalmazó nyakra cseppenthető készítmények. Gombás fertőzöttség esetén pedig gombaellenes oldatok alkalmazása szükséges. Azt javaslom, hogy mielőtt kezelni kezdené a kis jószágot inkább mutassa meg állatorvosnak az elváltozást, mert a szőrhiánynak számos oka lehet, amelyek különböző kezelést igényelnek. Az apró állatok esetében szűk azoknak a hatóanyagoknak a listája, amelyek biztonságosan alkalmazhatók.
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem