Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Van egy kiscicánk kb.4hónapos lehet egyszerű házi cica úgy kaptam egy ismerősömtől.Idáig még nem kapott semmiféle oltást és féreghajtot sem.Ő lényegében egy lakásban tartott szoba cica.Azt szeretném megkérdezni h.oltassam e be?és mennyi kerül átlagba az első oltások? Válaszát előre is köszönöm!

2016.11.20

Állatorvos

Kedves Gazdi! Számos olyan betegség van, amit mi emberek behurcolunk a lakásba. Ide tartozik a cipőtalpon behurcolt bolha, aminek következménye a féregfertőzés. Javaslom kombinált oltással (fertőző orr-, légcsőgyulladás, fertőző gyomor-, bélgyulladás, clamydiosis, calicivirusos nátha) mielőbb oltassa be, ezt két hét múlva meg kell ismételni. Ekkor kapjon féreghajtót is (mindkét alkalommal). Az oltás ára változó 6-8 e ft általában, a féreghajtó négy-ötszáz forint. Amennyiben egy kicsi esélyt is lát arra, hogy a cica ki tudjon szökni, akkor veszettségoltást is javaslok (illetve macskaleukózis elleni oltást az állatorvossal egyeztetve). Az oltásokat évente, a féregható tablettát 3 havonta kell ismételni. Javaslom továbbá az ivartalanítást, mert a kandúr elkezd jelölni, ami nagyon kellemetlen szagú, a nőstény cica pedig folyamatos ivarzásra is hajlamos, ami nagyon kimerítő. Mindkettő szökésre hajlamosabb ivarzáskor és több betegségre is hajlamosít.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem