Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Van egy Maine Coon cicám, 5 éves és kiderült, hogy táplálékallergiája van, folyamatos duzzadásban van az álla, illetve az alsó ajka. Április óta viszem az állatorvoshoz, de sajnos nem tud segíteni, biztos tanácsot adni. Néha kap gyulladáscsökkentőt, krémeket, valamint javasolta, hogy váltsak gyártót, hátha az segít. Kipróbáltam már a Friskies, Whiskas, Félix és a Gourmet eledeleket, de nem javul. Nem adok neki olyan összetevőjű eledelt, ami – egy kis utána járást követően derítettem ki – allergiás reakciót válthat ki. Kisebb átmeneti javulások észlelhetők, de a javulást követően egy hét elteltével újra kialakul a duzzanat. Sajnos a mai napig nem javul a helyzet. Mit tegyek?

2015.08.05

Állatorvos

Ha a cicának a szája van állandó gyulladásban, akkor cserélje le a tálkáit üvegtálakra. Vásároljon érzékeny, allergiás állatoknak való ételt és etesse azt (pl.: Hill’s z/d ultra feline, Royal Canin Sensitivity Control). A diétás tápok mellé nem adhat semmi más ételt legalább 6-8 héten át. Figyelje, hogy jelentősen javulnak-e a tünetek. Ha ezekkel sem ér el semmi változást, akkor azt javaslom, hogy vigye el a cicát egy bőrgyógyászati szakrendelésre (pl.:Dr. Tarpatakai Noémi).

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem