Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Van egy westi kutyusom próbálom szobatisztaságra szoktatni de csak a pelusra pisil kakilni mindig ugyan oda nem a pelusra mi a megoldás. Köszönöm a válaszát.

2014.09.12

Állatorvos

Sok- sok türelem és következetesség kell a szobatisztaságra szoktatáshoz. Leveléből nem derül ki, hogy mennyi idős a kutya, ami fontos információ lenne. A kutyák többsége általában fél éves koráig szobatiszta lesz (van amelyik előbb, van amelyik kicsit később). A szobatisztaságra nevelés abból áll, hogy először megfigyeli, hogy mikor szokott üríteni a kölyök (ébredés után, evés után, nagy játék után). Ha észleli a jeleket, akkor oda kell vinni, ahová szeretné, hogy a dolgát végezze, közben ismételgesse, hogy “pisiljél, kakiljál!”. Ha a kívánt helyre végzi a dolgát, akkor azért alapos dicséret jár. Ha nem jó helyre pisil vagy kakil, és Ön ezt látja, akkor kiáltson rá, hogy “nem!” és vigye a kívánt helyre. Ha nem látja magát az eseményt, csak az eredményt, akkor nem szabad megszidni a kutyát, mert az utólagos büntetés nem ér semmit. Minél több időt szán az első időben a szobatisztaságra szoktatásra, annál hamarabb ér el eredményt.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem