EZ LESZ A KEDVENC APP-OD!

Töltsd le a FRESSNAPF
INGYENES alkalmazását!

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Van két sziámi szobacicám, egy nőstény és egy kandúr (a kandúr ivartalanított). A sziámi cicák testvérek, de még nem találkoztak a kint lakó házi cicával. Kérdésem az lenne, hogyan lehet összeengedni őket? Érdemes-e próbálkozni? Minden idegen dolog, legyen az tárgy, személy félelmet kelt bennük. Morgással reagálnak.

2011.07.14

Állatorvos
A macskák ismerkedése mindig kényes dolog. Ha nem feltétlenül szükséges, akkor egy összeszokott páros életét nem célszerű bolygatni. Ha mégis össze akarja ismertetni az állatokat, akkor azt nagyon fokozatosan tegye. Először úgy engedje be a házi cicát, hogy a sziámik legyenek másik helyiségben, így előbb egymás szagával ismerkedhetnek meg. Majd etesse egyszerre az állatokat. Majd csak felügyelet mellett találkozhassanak. Sajnos elég nagy az esély a verekedésre, illetve arra, hogy a macskák vizeletükkel jelölgetnek a lakásban. Van olyan, hogy az összeszoktatás teljes kudarcba fullad és van olyan, hogy az állatok végül jól megférnek egymással. Segíthet egy feromon tartalmú készítmény (Feliway), amely kapható spray illetve konnektorba dugható párologtató formájában. Nagyon fontos, hogy minden macskának legyen külön alomtálcája és etetőtálkája.
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem