Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Vendégek fogadása

2014. október 28.

Vendégek fogadása

Legtöbben találkoztunk már a szituációval, amikor vendégségben nem tudtuk élvezni barátaink társaságát, mert egy szertelen négylábú állandóan a nyakunkba ugrált, vagy éppen a vacsoránkat próbálta meg lelopni az asztalról. Habár a legtöbb ember szereti a kutyákat, akadnak kivételek.

Mivel a kutyák a kettő között nem tesznek különbséget, egy nem-kutyabarát látogatónak is ugyanolyan őrült szeretettel fog csaholni és ugrálni, mint egy kutyabarátnak, ezzel kellemetlen helyzetbe sodorva a gazdáját. A kutya nevelésénél a nem-kutyabarát vendégeket vegyük alapul, így mindenki élvezni tudja majd a társaságát és mi is könnyebben kikapcsolódhatunk kedvencünk társaságában.

Az illedelmes vendég várás tanításának két szereplője, a kutya és a vendég. Meglepő módon az utóbbi szokott több problémát okozni, így a tréning megkezdését velük kell kezdeni kutya nélkül. Sok vendég első mondata érkezéskor, hogy őt nem zavarja, ha a kutya ugrál rá, vagy vehemensen üdvözli a látogatókat. Persze! Nekik csak pár órát kell ebben eltölteniük, azonban a kutya általánosítani fog és amennyiben a vendégek megjutalmazzák a figyelmükkel a helytelen viselkedést, úgy később mindenkit így fognak üdvözölni. Az első feladatunk, megértetni a vendégeinkkel, hogy a kedvencünk kiképzés alatt áll és a segítségüket kérjük a tanításában.

Vendégeink feladata, hogy ignorálják a helytelen viselkedést és hagyják a gazdát nevelni kedvencét. Mivel a gazda ismeri a legjobban a kutyát, ő látja, hogy mikor van megfelelően nyugodt állapotban az ismerkedéshez, csak az ő engedélyével simogassuk a kutyát.

A gazda feladata, hogy betartassa hű barátjával a szabályokat. De mik a szabályok? Ne ugráljon, és ne rohangáljon körbe-körbe, mint egy őrült örömében, mert könnyen fellökheti a vendégeinket. Legyünk őszinték magunkkal, a vendégek köszöntése alatt kevés az esély rá, hogy következetesek tudunk maradni a kutyával, így inkább zárjuk el eleinte erre az időre és csak akkor engedjük ki, amikor már mindenki elfoglalta a helyét és ismeri a szabályokat.

Ha az elzárt helyen izgalmában ugatásba kezdett kedvencünk, csak akkor engedjük ki, amikor megnyugodott és elcsendesedett. Fontos, hogy tegyünk rá pórázt, amikor kiengedjük, így nem fogja kontroll nélkül körberohanni a házat és a vendégeket. Egyesével vezessük oda a vendégekhez és ültessük le mellettük, hogy megsimogathassák. Ha ugrálásba kezdene, vagy belemászna a vendég ölébe, használjuk a pórázt, vigyük hátrébb és ültessük vissza. Ezalatt a látogatónk lehetőleg ne beszéljen a kutyához és ne simogassa. Amennyiben kedvencünket sikerült visszaültetni és lenyugodott, megjutalmazhatjuk a vendég figyelmével és simogatásával. Miután mindenkinek bemutattuk legjobb barátunkat, aki megnyugodott, hogy végre mindenkivel megismerkedhetett, elengedhetjük, hogy szabadon járjon körülöttünk, azonban érdemes egy rövidebb pórázt rajta hagyni, ha mégis helytelen viselkedéssel próbálkozna, hogy kontrollálni tudjuk. Természetesen, ha angyalként viselkedik, kiérdemli a teljes szabadságot.

Az ember szociális lény, rendszeresen fogad a kutya számára akár idegeneket is az otthonába, így a harmonikus együttélés érdekében rendkívül fontos, hogy szánjunk időt és energiát a kutya nevelésére. A sikeres képzés befejeztével egyszerre élvezhetjük barátaink és kedvencünk társaságát.

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem